Albert Turon, nou candidat d'ERC a les eleccions municipals de 2023

L'assemblea local d'ERC ha escollit la candidatura d'Albert Turon, qui actualment és regidor amb el grup municipal d'Esquerra

Albert Turon i Vilaseca ha estat escollit alcaldable d'Esquerra Republicana per a les eleccions municipals de 2023 a Cerdanyola del Vallès. L'assemblea de la formació local ho ha decidit per votació després que Helena Solà anunciés recentment que no repetiria com a candidata.

L'Assemblea conjunta de la Secció Local d'ERC i del Jovent Republicà de Cerdanyola, celebrada el dijous 3 de gener a la sala Orlando Barrial del Museu d'Art de Cerdanyola, ha escollit la candidatura de Turon amb tots els vots a favor i de forma híbrida, és a dir, amb votació presencial i telemàtica. hi ha participat un 75% de la militància d'ERC i del Jovent Republicà, i també han assistit figures destacades del partit com Juli Fernàndez i Olivares, diputat del Vallès Occidental al Parlament de Catalunya.

L'assemblea d'Esquerra també ha ratificat la Comissió Electoral Local que s'encarregarà de l'ordenació de la llista per les eleccions municipals. "S'obre així un any de feina on la Secció Local actualitzarà el programa i elaborarà una llista de persones disposades a fer-lo realitat des de l'Ajuntament", destaquen des d'ERC.

Albert Turon i Vilaseca

"Som l'única alternativa política desitjable i possible per a la nostra ciutat" ha remarcat Turon, que ha posat en valor la feina feta per l'equip durant els darrers anys. Albert Turon és actualment regidor d'ERC a l'Ajuntament de la ciutat i aquest és el segon mandat en què forma part del plenari. En el discurs d'acceptació, Turon ha confirmat que les properes setmanes també es crearà l'equip de campanya amb l'objectiu de donar-se a conèixer i posar en valor la feina que fan tant des del partit com des del Grup Municipal a Cerdanyola.

Nascut el 1973, Turon viu al barri de Ca n'Antolí, a prop de Guiera. És periodista de formació i funcionari de la Generalitat. A la ciutat, es va donar a conèixer en la campanya contra el camp de golf de Canaletes i, des de llavors, ha estat vinculat a les reivindicacions de caràcter mediambiental en temes com energies renovables, estalvi energètic i de recursos, mobilitat i residus. A les eleccions municipals de 2015 va anar a la llista d'ERC com a independent i actualment és regidor del Grup Municipal i President de la Secció Local d'ERC.

Reconeixement a Helena Solà

L'assemblea d'Esquerra també ha tingut un espai per al reconeixement de la feina feta durant tres mandats per Helena Solà, qui continuarà com a portaveu del grup municipal a Cerdanyola fins al final del mandat. "Esquerra necessitarà l'experiència i capacitat de qui és un referent de lideratge polític femení, tant pel procés de relleu que s'enceta ara, com pels reptes que el partit ha d'afrontar properament", assenyala la formació.

Els republicans asseguren que l'evolució del partit a nivell local fa possible plantejar els objectius electorals més ambiciosos. "ERC ha passat a Cerdanyola de no tenir cap regidor/a el 2007, i només 923 vots, a ser la segona força política de l'ajuntament amb 5 regidors (3 dones i 2 homes) i 5.420 vots el 2019", recorden, assegurant que la tasca feta els últims anys, "situa Esquerra com l'única alternativa possible per fer realitat el canvi que necessita una ciutat majoritàriament d'esquerres i progressista que està quedant enrere en serveis, qualitat de vida, mobilitat, segregació escolar, gestió de residus, habitatge, energies renovables, i que expulsa el jovent per falta d'oportunitats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.