L'alcalde de Cerdanyola visita la Moncloa per presentar diferents projectes locals

Els representants locals que han viatjat a Madrid han presentat projectes per optar als fons europeus Next Generation

L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, ha fet recentment una visita institucional a Madrid per conèixer de primera mà el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya, tal com ha informat l'Ajuntament local.

Cordón hi va anar acompanyat del regidor de Finances i Serveis Generals, Javier Sánchez, i el regidor de Ciutat del Coneixement i Portaveu del govern, David González. Els representants locals també van presentar alguns dels projectes relacionats amb la marca de ciutat "Cerdanyola Ciutat del Coneixement", a diferents ministeris, amb la intenció d'accedir a les subvencions que es posaran en marxa a través dels fons europeus Next Generation.

Reunions a diferents ministeris

L'alcalde, Carlos Cordón, i els dos regidors del govern Javier Sánchez, i David González, van realitzar durant la setmana passada diverses reunions al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, al Ministeri de Transició Energètica i Repte Demogràfic, al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i al Palau de la Moncloa. Entre d'altres, els temes més destacats que es van tractar a les diferents reunions i en els que el govern municipal està treballant tracten sobre la Transformació Digital de l'Administració, l'Eficiència Energètica, la Mobilitat Sostenible i la Regeneració Urbana.

Amb l'objectiu d'optar als fons europeus Next Generation, l'alcalde i els regidors cerdanyolencs van presentar un seguit de projectes per aplicar a la ciutat en l'àmbit de la sostenibilitat, la transformació digital i la gestió municipal.

Per una banda, van presentar el projecte de Transformació Digital per modernitzar digitalment l'administració millorant la interoperabilitat entre Ciutadà/Empresa-Ajuntament-Altres administracions. "L'objectiu és millorar la connexió de fibra òptica entre els diferents edificis municipals i actualitzar el centre de processament de dades i els servidors municipals així com el programari per augmentar la interacció amb el ciutadà/empresa i amb altres administracions per només demanar la documentació que sigui necessària i millorar la transparència de tot allò que es fa així com agilitzar la tramitació dels expedients", destaca el consistori.

En segon lloc, es va parlar del projecte de Zona de Baixes Emissions per donar compliment a la Llei 7/2021 de canvi climàtic i transició energètica que obliga als municipis de més de 50.000 habitant, com és Cerdanyola, a establir una Zona de Baixes Emissions abans del 2023.

El gran objectiu és millorar la qualitat de l'aire de la ciutat amb la construcció de nous carrils bici, la potenciació de les zones per a vianants als carrers, la renovació de vehicles de zero emissions i la digitalització de l'activitat de serveis públics de transport.

Per últim, van presentar el projecte Gestió Predictiva Urban, que consisteix a elaborar una eina de diagnosi predictiva que permeti recollir tot un seguit de dades i indicadors interns i externs que permetin complir objectius com: Oferir accions preventives per minimitzar l'impacte que puguin provocar agents externs o interns del municipi; Posar a l'abast informació útil i accessible generada per l'anàlisi de dades que faciliti la presa de decisions operatives o estratègiques; Millorar la capacitat de resposta davant de noves crisis o reduir el seu impacte i donar a la ciutat mecanismes per detectar i avaluar anticipadament riscos que caldrà gestionar.

"La presentació d'aquests projectes, a més de per poder optar a ajudes concretes, s'emmarca també en la línia de treball estratègica del govern local de potenciar la marca Cerdanyola a nivell nacional i internacional per generar més oportunitats que reverteixin en el benestar de la ciutadania", diu l'Ajuntament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.