Alcoberro: "Per la Diada hem de sortir al carrer, portar llaços grocs, mobilitzar-nos i lluitar"

El grup local de l'ANC ha celebrat una concentració el dia 7 de setembre on s'ha parlat de l'1 d'octubre i dels Jordis, que van fer una xerrada a la ciutat fa dos anys

El dissabte 7 de setembre s'ha celebrat la concentració 'Objectiu Independència', convocada per L'Assamblea Nacional Cerdanyola amb Súmate, i per tal d'escalfar motors per la Diada del dimecres 11 de setembre. L'esdeveniment ha tingut lloc a les 11 h a la plaça Jaume Grau i Altayó de Cerdanyola del Vallès amb el ponent Antonio Baños, periodista i excandidat de la CUP, i Agustí Alcoberro, expresident de l’Assemblea. 

Dos anys enrera Jordi Cuixart i Jordi Sànchez es van reunir al mateix lloc de la ciutat per parlar de l'1 d'octubre. Avui doncs, l'ANC ha volgut rememorar aquell dia de 2017 i l'acte ha començat amb paraules dirigides als dos presos polítics. "És el seu exemple el que no ens farà defallir", ha afirmat un membre de l’Associació Catalana pels Drets Civils. "Aquell dia recordo l’emoció que ens transmetien els Jordis, aquell moment d’il·lusió abans de la repressió on molts encara pensàvem que Espanya no s’atreviria", ha declarat Antonio Baños. "Avui fem un exercici de memòria i compartim la ràbia per la situació en la qual es troben avui Cuixart i Sànchez", ha explicat Alcoberro.  

La xerrada ha girat al voltant dels esdeveniments ocorreguts l'1 d'octubre del 2017. Baños ha expressat que "l’1-O és el dia fundació de la república catalana. Aquell dia vam prendre consciència que érem un poble sobirà, autònom, autoorganitzat i amb un poder polític real". L'expresident de l'Assemblea ha afegit: "és aquest fet el que ens ha fet continuar lluitant. Hem construït una memòria col·lectiva que és la que al·legarem a les generacions futures. Aquest és el nostre compromís. La república catalana no existeix en termes administratius, però nosaltres ja som república". Seguidament, el públic ha esclatat en aplaudiments i crits que victorejaven "independència" i "llibertat presos polítics"

 

Davant l'arribada de la Diada, Baños envia un missatge al públic: "recordem que ho sabem fer. Ho hem fet cada any: ens hem autodeterminat, hem defensat les urnes, els nostres partits, els nostres líders i els nostres drets amb una gran dignitat durant 10 anys." Agustí Alcoberro també ha declarat: "hem de sortir l’11 de setembre, portar els llaços grocs, fer tota mena d’actes i manifestacions, mobilitzar-nos quan se'ns demani i anar a votar. Hem d'ajudar econòmicament la Caixa de resistència i fer tots i cada un d'aquells passos per la via de la lluita i el combat; així estic segur que guanyarem.

A l'esdeveniment hi han acudit també els familiars de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Esther, germana de Cuixart, ha afirmat que Jordi es troba bé i que ara vénen temps de lluita, començant pel dia 11 de setembre, "on tots hem de ser-hi per fer que Jordi torni", ha afirmat. Xavier, el germà de Sànchez també ha volgut agrair la presència del poble durant els dos anys d'empresonament. Seguidament ha llegit un text del seu germà, escrit el divendres 6 de setembre, i on Jordi Sànchez hi afirma: "us convido a exigir la nostra absolució, només l'absolució farà justícia. Del referèndum de l'1 d'octubre només hi ha orgull i dignitat i ganes d'acabar bé allò que no vam poder acabar la tardor del 2017". La concentració ha acabat amb l'actuació de Lia Ibáñez, que ha cantat cançons ambientades en la terra.