L'AMI es concentra a l’Ajuntament en suport de Puigdemont

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha convocat una concentració divendres 24 a les 20 h arran de la detenció de Carles Puigdemont a Sardenya, Itàlia

La plaça de l’Ajuntament ha arreplegat divendres al vespre desenes de protestants, a més de l’ANC i els grups municipals Guanyem Cerdanyola, Esquerra Republicana i Junts per Cerdanyola, en suport a Carles Puigdemont. L’expresident va ser detingut dijous al vespre per la policia italiana a Sardenya, però aquest divendres ja l’han deixat en llibertat sense mesures cautelars a l’espera de la resolució de la justícia europea. La convocatòria en suport de l’eurodiputat ha estat generalitzada a la resta dels 783 municipis adherits a l’AMI.

Durant l’acte, l’AMI, els tres grups municipals independentistes i l’ANC han llegit un manifest de manera conjunta. “Aquest fet -la llibertat de Puigdemont- ens alegra profundament, però demostra que el joc brut i les trampes per part de l’Estat Espanyol continuen”, han llegit, referint-se a la petició per part de l’Estat d’extradir Puigdemont i ser jutjat pels fets de l’1 d’Octubre. Han aprofitat també per qualificar l’Estat “amb un llindar democràtic precari i que actua amb un sentiment de venjança i odi”.

Els partitis independentistes, l'AMI i l'ANC a la concentració en suport de Puigdemont. FOTO: Nora Muñoz

Els partitis independentistes, l'AMI i l'ANC a la concentració en suport de Puigdemont. FOTO: Nora Muñoz

Referint-se a les actuacions en organismes internacionals del govern central, els portaveus han parlat de “manipulació”. “Avui ens posem al costat del President i eurodiputat Puigdemont i continuem demanant a la justícia europea que protegeixi la seva llibertat que és la nostra”, ha conclòs el manifest. La concentració ha finalitzat amb el crit conjunt de ‘Visca Catalunya lliure!’ i l’entonació d’Els Segadors.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.