Anabel Plans: "Alguns partits tenen la idea comunista de responsabilitzar del lloguer al propietari"

Entrevista a la portaveu i regidora del Partit Popular de Cerdanyola, Anabel Plans

El Partit Popular (PP) és la segona força de l'oposició a l'Ajuntament de Cerdanyola. Des del maig passat, els populars tenen dos regidors al consistori. Parlem amb la seva portaveu i regidora, Anabel Plans.

Què han trobat que hagi canviat amb la majoria absoluta del PSC?

Bàsicament ha canviat cap malament. Trobar-nos amb una majoria absoluta, l'únic que podem fer l'oposició és de corcó. Al cap i a la fi, no en traiem res, perquè tot el que el Govern porta al ple s'acaba aprovant, encara que perjudiqui als ciutadans.

Tot i això, vostès tenen el doble de regidors que a la legislatura passada. Tenen més veu dins del ple?

Sí, al final som la tercera força a l'Ajuntament de Cerdanyola. Això es nota, sobretot, perquè la ciutadania se'ns apropa molt més, ens fem veure més i molestem més. És molt diferent ser un que ser dos al ple.

Una de les qüestions que comentava en una entrevista d'abans de les eleccions era que calia millorar el servei de neteja i de recollida de residus. Com de necessari és el nou contracte?

És molt necessari, però com sempre arriba malament. De moment és un contracte prorrogat sense les millores que diuen que faran. Cal un pla que especifiqui els carrers i horaris que netejaran, una millora de la maquinària que tenim i pactar un contracte que respongui a les necessitats de tots els barris de Cerdanyola. No pot ser que el centre estigui sempre net i altres barris que quedin totalment oblidats.

"No pot ser que el centre estigui sempre net i altres barris que quedin totalment oblidats"



És veritat, però, que des de l'Ajuntament han engegat una campanya per combatre l'incivisme i millorar l'espai públic. És suficient?

Des del Partit Popular ja vam dir que les sancions a l'incivisme haurien de ser més dures. Per fer-nos a la idea, sembla que les multes encara estiguin en pessetes. Potser caldria actualitzar-les i ser més durs amb les actuacions incíviques. A més a més, cada vegada hi ha més pintades als carrers, et trobes més excrements de gos i no se soluciona el tema de les escombraries al carrer.

Una de les accions que s'ha d'implantar aquest any és la Zona de Baixes Emissions. Per què van votar en contra, tot i ser una actuació que serà generalitzada a tota l'AMB?

Perquè creiem que és una mesura classista. Al final no deixes de castigar a les persones que no tenen la capacitat econòmica de canviar-se el cotxe. Aquí a Cerdanyola hi ha encara molta gent que tenen cotxes que l'any que ve ja no podran circular.

"Vam votar en contra de la Zona de Baixes Emissions perquè creiem que és una mesura classista"



Què cal fer, doncs, per millorar l'aire a la ciutat?

Millorar el transport públic urbà, que sigui més accessible per a tothom o, fins i tot, gratuït. A part, cal donar exemple: el que no pots fer és obligar a les famílies de Cerdanyola a canviar-se el cotxe i després tenir vehicles de la brigada i autobusos que no passen per aquest filtre.

Un dels grans problemes de Cerdanyola és el tema de l'habitatge. Com s'han de combatre els preus del lloguer i de l'habitatge tan elevats?

Habitatge i més habitatge. No pot ser que alguns dels grups del consistori tinguin la idea comunista de fer responsable dels preus del lloguer al propietari privat. Volem habitatge social, però a càrrec de qui ho ha de fer, que és l'Ajuntament, no a càrrec del ciutadà.

És evident que estan en contra de l'Índex de Preus del Lloguer.

Cadascú hauria de posar el preu de lloguer que pensés que és adequat pel seu habitatge. El lliure mercat i la llei oferta-demanda ha de ser el que posi el preu del lloguer de cada habitatge. El problema és el que sempre diem: com que no hi ha habitatge, puja el preu dels altres habitatges. Si fas més habitatge, aconseguiràs que baixi aquest preu.

La construcció de més habitatges ja està projectat en diferents espais de la ciutat i també inclou habitatge social.

Però, realment, sabem quina quantitat d'habitatge és necessari a Cerdanyola? Quina necessitat hi ha d'habitatge social? No tenim dades d'això. Potser cal estudiar-ho millor i que es faci amb més seguretat. Tots sabem que on es vol construir el Parc de l'Alba hi havia abocadors i en més d'una ocasió hem demanat documentació en relació amb això.

També van dir que estaven en contra de l'augment de l'IBI.

Sí, clar. Pensa que a les arques de l'Ajuntament hi ha molts diners. Llavors, sorprèn que demanin més diners a les persones, que realment han de fer un sobreesforç. Augmenta el rebut de la llum, de l'aigua, ara també arribarà el rebut de residus. No pots ofegar a la gent d'aquesta manera. Què volem pagar més que Sant Cugat? Si no tenim els serveis que tenen a Sant Cugat, no podem pagar igual.

"Sorprèn que demanin un sobreesforç a la gent, quan a les arques de l'Ajuntament hi ha molts diners"



El problema, per tant, és la baixa execució de les inversions de l'Ajuntament?

És que no s'executa. Els pressupostos estan molt mal fets i el romanent que tenim hauria de servir per dur a terme els projectes, en comptes de demanar més diners a la gent.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.