Anabel Plans (PP): “Espero tenir una força una mica més rellevant que en l’última legislatura”

Entrevista a la candidata del PP per a les Eleccions Municipals del 2023 a Cerdanyola

Fa dos anys que Anabel Plans va agafar el relleu de Manuel Buenaño al capdavant del partit. Ara, l’actual regidora del PP, té la tasca de millorar els resultats de les últimes eleccions.

 

Veient la tendència de vot dels últims anys, en què han passat de ser la segona força a Cerdanyola el 2011, amb 5 regidors i gairebé 4.000 vots, a tenir només un regidor en l’última legislatura, tem que es puguin repetir aquests resultats?

Penso que podem canviar aquesta tendència. Primer perquè el PP va de pujada a nivell nacional, i segon perquè a Cerdanyola hem fet molta feina els últims dos anys i crec que això la gent ho ha vist i ens recompensarà amb el vot. En els últims dos anys s’ha fet potser el que no s’havia fet en deu.

 

Li preocupa que l’aparició de partits com Valents o VOX puguin ser una competència massa forta?

No. Penso que el votant de VOX és el vot de càstig, però que castiga a tots els partits. I la candidata de Valents, que ve del Partit Popular, és una persona que està lluitant per l’annexió de Bellaterra a Sant Cugat. Llavors, no sé quins interessos té en estar a l’Ajuntament de Cerdanyola.

 

Si aconsegueixen representació, esperen tenir una mica més de protagonisme que en l’última legislatura?

Jo espero treure més d’un regidor i tenir una força una mica més rellevant que en l’última legislatura, sobretot, a l’hora de prendre decisions. Amb un regidor és molt difícil fer coses, perquè sempre et quedes sola, amb la qual cosa sempre tira endavant tot, encara que tu no hi estiguis d’acord.

 

Quines són les propostes principals que tenen per a aquesta legislatura?

Per a nosaltres hi ha tres temes principals que cal millorar a la ciutat. El primer és la seguretat: per a una població de 57.000 habitants com té Cerdanyola hi hauria d’haver vuitanta efectius de Policia Local i, actualment, tenim una plantilla de només cinquanta efectius. El segon és reforçar la brigada d’obres per a fer qualsevol actuació que s’hagi de fer a la ciutat, i no haver de recórrer a serveis externs a l’ajuntament. I el tercer és la millora de la neteja i l’estat dels carrers

 

Precisament, durant l’última legislatura han estat molt crítics amb aquesta última qüestió. Què proposen, concretament, per a solucionar aquesta problemàtica?

Una de les propostes és la de treballar amb el Big Data, és a dir, que es recullin les dades de cada contenidor a través d’un xip. D’aquesta manera saps si són plens o si no i pots fer la recollida en funció de les necessitats de cada barri. Pel que fa a l’estat dels carrers, tot i que tenien quatre anys per a fer-ho, just fa tres mesos que el govern s’ha posat a fer obres a tot arreu.

 

Pel que fa a l’habitatge, estem veient que la gent jove ha de marxar de la ciutat. Tenen alguna proposta en aquest sentit?

Cal construir més habitatge social. Primer per la gent de Cerdanyola, perquè no hagin de marxar, i després per la gent que ve de fora de la ciutat.

 

Un dels projectes d’habitatge que sembla que definitivament tirarà endavant és el pla urbanístic del Parc de l’Alba, que suposarà la construcció de 5.000 habitatges. Els preocupa que no puguin arribar els serveis adequats per a aquest creixement demogràfic que patirà la ciutat?

Evidentment. Aquest creixement de població hauria d’anar acompanyat de serveis essencials com un CAP i una nova comissaria de policia. També és necessari la construcció de l’Hospital Ernest Lluch, que ara que venen eleccions tothom en parla, però fa molts anys que esperem que es faci.

 

En l’àmbit econòmic, quines polítiques implementarien en termes de promoció empresarial?

Aquí hi ha dos punts claus. D’una banda, cal una baixada d’impostos: a nivell de ciutat s’hauria d’abaixar l’IBI al mínim perquè les empreses que operen a Cerdanyola no marxin. I, d’altra banda, caldria agilitzar els tràmits burocràtics: rebaixar els mesos d’espera que hi ha quan una empresa demana l’obertura d’un local.

 

Precisament, els que més han patit la pujada de preus dels lloguers dels locals són els petits comerços de Cerdanyola, alguns dels quals han hagut inclús de tancar. Què creuen que s’hauria de fer per ajudar a aquests comerços?

Com deia, la bonificació dels impostos a aquestes empreses és clau. Alguns dels que van haver de tancar després de la pandèmia ja no han pogut tornar a obrir, però pels que volen tornar a l’activitat, doncs, hem de facilitar-los una mica tot.

 

Com plantejarien solucionar els problemes de mobilitat?

Cal fer el túnel d’Horta, encara que els ecologistes estiguin en contra. Penso que donaria molta més comunicació amb Barcelona i, d’aquesta manera, no es castigaria tant el vehicle privat.

 

I, per últim, com és l’Anabel Plans més enllà de la política?

Sóc una persona molt extravertida i molt emprenedora. Sempre he treballat a l’empresa privada, amb la qual cosa estic acostumada a treballar amb motivació. Tinc molta energia i la faig servir per a treballar i també per a estar amb els amics.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.