S'aproven mocions sobre el preu de la llum, Correos i l'acollida de refugiats de l'Afganistan

Durant el Ple Municipal del mes de setembre s'han aprovat sis mocions i se n'ha rebutjat una

El Ple Municipal de Cerdanyola del Vallès va aprovar, el 30 de setembre, mocions referents al centenari de l'edifici consistorial, els protocols davant agressions contra el col·lectiu LGTBIQ+ i el servei de Correos a la ciutat.

Més info: El pressupost de la Zona Taronja, els impostos i les pistes del Riu Sec centren el Ple Municipal

En primer lloc, el plenari va aprovar per unanimitat que durant l'any 2022 es commemori amb un acte de celebració els 100 anys de l'edifici de l'Ajuntament, situat a la plaça de Francesc Layret. També de forma coral, es va donar llum verda a crear un protocol d'assessorament i denúncia que inclogui una xarxa de punts segurs per al col·lectiu LGTBI.

Cerdanyola commemorarà el centenari de l'edifici de l'Ajuntament.

Millora del servei de Correos i pujada del preu de la llum

Per una altra banda, tots els partits van donar suport a la moció plantejada per Esquerra Republicana (ERC), Guanyem Cerdanyola i En Comú Podem (ECP) per instar l'alcalde a fer d'intermediari entre els treballadors de Correos i l'empresa per millorar la qualitat del servei a Cerdanyola.

També va comptar amb el suport de tots els partits la moció d'ERC, Guanyem i ECP contra l'increment del preu de la llum i per fer una crida a la mobilització.

Fons COVID per als ajuntaments

El Ple va acceptar, amb l'única abstenció del PSC, la proposta d'ERC també per instar l'Estat espanyol a què "articuli el fons COVID de 5.000 milions d'euros en favor dels ajuntaments, tal com es va comprometre a fer la Ministra d'Hisenda".

Amb tots els vots a favor, es va aprovar la moció d'ERC, Guanyem i ECP per promoure l'acollida i asil de persones refugiades de l'Afganistan i per a la defensa dels drets humans.

En canvi, es va rebutjar la proposta de Guanyem, Junts per Cerdanyola i ERC per demanar la "llibertat total del president Carles Puigdemont en tots els països de la Unió Europea, inclòs l'Estat Espanyol, i que cessi aquesta persecució forassenyada a un moviment polític". PSC, Ciutadans i PP van votar en contra i ECP s'hi va abstenir.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.