Borrell (PSC): “No deixaré que em facin fora de Catalunya”

El ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha participat en l'acte de campanya del PSC a Cerdanyola

El ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha participat en l'acte de campanya del PSC a Cerdanyola del Vallès aquest 6 de novembre. Borrell ha criticat que els partits independentistes parlin "en nom de tots els catalans" i ha assegurat que cal "reconstruir la convivència en aquest país".

El míting, que s'ha celebrat a la carpa del Parc Tecnològic del Vallès (PTV), ha reunit al voltant de 300 persones que han aplaudit amb força quan Borrell ha mostrat el seu suport als Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional. "A Barcelona s'han vist escenes de violència extrema", ha afirmat fent referència a les protestes i disturbis en el marc de la sentència del procés.

"No deixaré que em facin fora de Catalunya", ha exclamat el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, qui ha acusat l'independentisme de defensar una actitud totalitària: "Parlen en nom de tots els catalans, i això és una actitud totalitària". Borrell també ha criticat aquells qui diuen que Espanya és una dictadura: "Si aquest país fos una dictadura, a bones hores estarien acampats a plaça Universitat".

 

 

Com a tasca pel PSC, Josep Borrell ha destacat que cal "reconstruir la convivència en aquest país", assegurant que serà important fer-ho d'una forma democràtica i amb el suport dels vots: "Votarem tots els cops que faci falta".

Ja a la part final del seu discurs, el ministre d'Exteriors ha assenyalat que "no tot s'acaba amb la independència i la lluita identitària" i que "hi ha problemes socials que s'estan deixant de costat". Com a exemple, Borrell ha destacat l'existència de "treballadors pobres i que "1 de cada 4 espanyols està al límit de la pobresa".

 

"O bloqueig, o Pedro Sánchez"

El candidat al Congrés dels Diputats, Francisco Aranda, ha demanat el vot per al Partit Socialista assegurant que les opcions pel 10-N es divideixen entre "bloqueig o Pedro Sánchez". Aranda s'ha mostrat confiant de les possibilitats del PSC en les eleccions generals i ha marcat la presidència de la Generalitat com a repte futur: "Guanyarem, governarem i, després, la Generalitat".

Per la seva banda, la senadora socialista, Élia Tortolero, ha posat en relleu que el PSOE va tornar a trencar sostres de vidre amb un consell de ministres amb majoria de dones. En aquest sentit, Tortolero va exclamar que no es poden donar lliçons "sobre fer polítiques d'esquerres als socialistes".

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha posat en relleu la tornada del PSC al govern de Cerdanyola: "Després de quatre anys de paràlisi, la ciutat ha escollit avançar". En la mateixa línia, Cordón ha assegurat que la ciutat "no té temps de perdre més oportunitats". En termes estatals, l'alcalde cerdanyolencs ha criticat "l'esquerra que ha bloquejat i ha pensat que la repartició de ministeris és com repartir cromos al pati de l'escola". Mostrant-se també crític amb el procés independentista, Cordón ha demanat el vot per als socialistes: "Aquells que estiguin farts de camins que no porten enlloc, que apostin pel Partit Socialista".

 

Concentració del CDR i protesta contra el Tribut Metropolità

Mentre a l'interior de la carpa del PTV el míting s'ha desenvolupat amb normalitat, a la part exterior s'han viscut dues protestes diferents: Una convocada pel CDR i l'altra contra el Tribut Metropolità.

CDR

Concentració del CDR davant el Parc Tecnològic | Foto: Mónica García


Abans que comencés l'acte, una quarantena de persones ha respost a la convocatòria de CDR Cerdanyola per protestar a l'entrada del recinte on s'ha celebrat el míting del PSC. Els Mossos d'Esquadra han acordonat la manifestació, que s'ha situat a l'altra banda del carrer on està la carpa del Parc Tecnològic. Els manifestants han portat pancartes demanant la llibertat dels presos polítics i han cridat consignes com "Borrell tu ets el terrorista".

La concentració convocada pel CDR s'ha dissolt quan Josep Borrell i tots els assistents han entrat al recinte del PTV. Poc després, ja amb el míting en marxa, una part dels manifestants que protestaven contra el Tribut Metropolità a les portes de l'Ajuntament s'han dirigit al Parc Tecnològic. Quan ha acabat l'acte de campanya del PSC, l'alcalde Carlos Cordón s'ha apropat a parlar amb els manifestants, que cridaven frases com "No més impostos". La concentració s'ha dissolt quan Cordón ha acordat reunir-se amb un representant del veïnat en els pròxims dies.