Brutícia, desperfectes i conflicte amb els vehicles: les conclusions d'ERC sobre l'estat dels barris

Esquerra Republicana ha clos la campanya 'Esquerra als barris' amb la qual han visitat les diferents zones de Cerdanyola per detectar les necessitats existents

La secció cerdanyolenca d'Esquerra Republicana va presentar, el divendres 10 de desembre a la sala Enric Granados, les conclusions de les visites als barris de Cerdanyola que han fet durant els últims mesos. Gairebé en tots els barris visitats, ERC ha trobat voreres malmeses, brutícia i problemes de convivència entre els vianants i els vehicles.

Els cinc regidors d'ERC a l'Ajuntament han fet visites als barris de la ciutat per recollir queixes i propostes del veïnat de cada zona. "Un dels primers problemes que ens vam trobar és que a Cerdanyola no hi ha una delimitació clara dels barris de la ciutat. Vam fer una divisió popular, d'allò que la gent considera que és cada barri", va explicar la regidora Helena Solà. En total han visitat 17 barris, sense incloure l'EMD de Bellaterra, ja que allà se n'ocupen els vocals d'ERC a l'ens bellaterrenc.

Acumulació de deixalles

La distribució per barris que va fer ERC és: Campoamor, Sant Ramon, Centre, Ca n'Antolí, Can Xarau, Cerdanyola de baix, Quatre cantons, La Farigola, Canaletes, Guiera, Fontetes, Banús Bonasort, Serraparera -dividit en zona mercat i zona residencial-, Montflorit, Can Cerdà i Gorgs. Cada regidor va exposar les conclusions extretes de la seva visita a cada barri, acompanyats de fotografies projectades a la pantalla de la sala de la Biblioteca Central.

Gairebé cada barri anava acompanyat de fotografies on es veien desperfectes a les voreres o als escocells dels arbres. ERC també va destacar l'incivisme i l'acumulació de bruticia al voltant dels contenidors d'escombraries o a punts de la ciutat com parcs o a la vora del riu Sec. Al barri de Quatre Cantons, Esquerra denuncia que hi ha "punts negres de residus" ja que persones d'altres punts de la ciutat s'hi apropen per deixar-hi mobles i deixalles ja que consideren que la zona està menys vigilada. La mateixa situació també es produeix a Campoamor, segons van exposar les fotografies d'ERC. 

Escombraries al barri de Campoamor. FOTO: ERC

Escombraries al barri de Campoamor. FOTO: ERC



Un dels barris amb més conflicte és la zona del carrer Santa Teresa, on fins fa poc hi havia els cinemes El Punt. Allà, tant ERC com el veïnat destaquen que hi ha acumulació de runa amb fibrociment i problemes amb les rates arran de l'enderrocament de l'edifici que acollia el cinema. En aquest entorn, la regidora Carme Pina també va assenyalar que cal un impuls del comerç local a l'avinguda Catalunya després del tancament de diversos establiments, així com més atenció a l'espai del darrere del Casal de Joves Ca n'Altimira, on assegura hi ha conflictes amb persones que van allà a consumir drogues.

Runa de l'enderrocament dels cinemes El Punt al carrer de Santa Teresa. FOTO: ERC

Runa de l'enderrocament dels cinemes El Punt al carrer de Santa Teresa. FOTO: ERC



En el sentit de la netedat també van exposar problemes amb la vegetació acumulada al Riu Sec o zones com Can Cerdà. A més,van assenyalar"deixadesa" a espais emblemàtics, com la masia Can Cordelles. "L'entorn de Cordelles és tercermundista i hi ha situacions de sensellarisme", van assegurar els republicans.

Tanca exterior de la masia Cordelles, al barri de Can Xarau. FOTO: ERC

Tanca exterior de la masia Cordelles, al barri de Can Xarau. FOTO: ERC

Convivència entre vianants i vehicles

Una constant en molts dels barris analitzats per ERC són les problemàtiques que causa el pas de vehicles o l'estacionament d'aquests. A barris com Banús Bonasort, el CentreSerraparera han detectat que els cotxes ocupen espais destinats als vianants o que es troben estacionats en doble filera. En aquest sentit, el regidor Albert Turon va demanar que es trobin solucions a aquesta qüestió a través de processos participatius.

Cotxes aparcats a la vorera al barri de Serraparera. FOTO: ERC

Cotxes aparcats a la vorera al barri de Serraparera. FOTO: ERC

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.