El 'Bus per la independència' de l'ANC passarà per Cerdanyola

L'ANC reclama la independència amb visites a diferents llocs de Catalunya

Un autobús de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha començat a circular per diferents llocs de Catalunya per reivindicar la majoria independentista de vots després de les eleccions del 14-F i exigir un Govern per fer "front a la urgència social i nacional" i que faci "acció independentista".

Divendres 9, el vicepresident de l'ANC, David Fernández, va anunciar que l'autobús començarà a circular per la comarca del barcelonès i continuarà per altres punts com el Vallès Occidental. Així, passarà per Cerdanyola del Vallès un cop passada la diada de Sant Jordi. 

L'entitat ha habilitat diferents lemes en el vehicle que recorden que l'independentisme va superar el 50% dels vots el passat 14-F. El 'Bus per la independència' vol emplaçar els polítics a fer "efectiva la independència" en aquesta legislatura.

Fernández ha dit que l'ANC no vol interferir en les negociacions d'ERC, JxCat i la CUP i que no "els importa" si el Govern compta amb 1, 2 o 3 partits sinó que es faci un pas més en el procés. "Ens consta que són unes negociacions que avancen però que tenen dificultats. Volem ajudar que les negociacions arribin a bon port", ha assenyalat.

El vicepresident de l'ANC ha lamentat que l'anterior legislatura hi hagués un Govern independentista però que no avancés en el terreny nacional. Ha dit, però, que tenen per objectiu treballar perquè el futur executiu sí que ho faci.

L'autobús circularà durant sis dies a la setmana i durant tot el dia. El vehicle recorrerà els carrers de l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Badalona i Sant Adrià del Besòs fins el 22 d’abril. Les assemblees territorials del Barcelonès han fet extensiva la crida a altres territoris perquè agafin el relleu. A partir el dia de Sant Jordi, l’autobús començarà a circular al Vallès Occidental. En concret, passarà per Sabadell, Terrassa, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Matadepera i Sant Cugat del Vallès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.