Carmen León: “Valents és el partit del sentit comú”

Entrevista a la candidata de Valents a les eleccions municipal de Cerdanyola 2023

Després de militar durant més de 20 anys al PP, la bellaterrenca Carmen León va decidir fer un canvi: encapçalar la llista del nou partit polític Valents per a les properes Eleccions Municipals a Cerdanyola del Vallès.

 

Per què decideix presentar-se per Valents?

Feia temps que estava allunyada a nivell actiu del PP degut a circumstàncies familiars. Ha sigut, doncs, quan m’he tornat a interessar per la política, que m’he fixat en el fet que el PP a Catalunya, i també a Cerdanyola, s’havia quedat molt parat. Per la gent del Partit Popular és com si no hagués passat res en els últims vuit anys. Això és el que m’ha fet acostar a Valents.

 

En quina posició ideològica diries que es troba Valents? Com definiries el partit?

Valents és un partit de caràcter liberal-conservador i constitucionalista, és a dir, que es regeix per la Constitució espanyola. Perquè quedi més clar, no té res a veure amb l’independentisme. Jo definiria Valents com el partit del sentit comú. El partit s’està formant amb la unió de la gent del PP, de Ciutadans i els constitucionalistes de l’antiga Convergència i Unió.

 

Veient que la tendència de vot de Ciutadans i PP sembla no estar en els seus millors moments a Catalunya, el nínxol de vot de Valents serien els exvotants d’aquests partits?

No només d’aquests partits. També hi ha molta gent jove que està apostant per Valents, volem aconseguir el vot d’aquells joves que ja no creien en la política. A escala municipal, volem que formi part de Valents tothom qui vulgui ajudar a Cerdanyola en tots els àmbits.

 

Quines haurien de ser les prioritats de la propera legislatura a Cerdanyola?

Sobretot, l’habitatge. No hi ha pisos de lloguer i els que hi ha són cars. Cal construir habitatge de protecció oficial perquè els joves de Cerdanyola no hagin de marxar. També cal donar llicències de habitatge amb més facilitat per ocupar els locals buits habitables que hi ha a la ciutat. El que no s’ha de fer és posar un límit als preus dels lloguers, sinó que el límit el posi el mateix mercat. A banda d’això, és important la neteja, perquè una ciutat neta fa que la gent estigui més contenta. No pot ser que tinguem el riu en aquest estat, cal netejar-lo i cuidar-lo més.

 

I pel que fa a la promoció empresarial i la reactivació econòmica de la ciutat?

És important que Cerdanyola sigui una ciutat atractiva pels negocis, fent que les empreses que s’implementin a la ciutat i donin feina a la gent, tinguin alguns incentius a nivell impositiu. Les ajudes econòmiques a la gent estan molt bé, però el que ha de fer l’ajuntament és donar feina i intentar crear llocs de treball.  

 

Vostè que va ser candidata i representant del PP a l’EMD de Bellaterra, quina opinió té sobre les relacions actuals amb l’ajuntament i com veu una possible annexió de Bellaterra a Sant Cugat?

L’EMD ha intentat durant molts anys tenir una bona relació amb l’Ajuntament de Cerdanyola. S’ha fet tot el possible per arribar a un acord, però ningú ens ha fet cas. No hi ha una reciprocitat entre els impostos que paguem i els serveis que tenim. No tenim una recollida d’escombraries com hauria de ser i el cablejat està en mal estat. Tampoc tenim ni metge ni infermera una vegada per setmana, quan a Bellaterra hi ha una població de gairebé 3.000 habitants. La dotació de metges i infermeres que s’ha donat a Cerdanyola és tenint en compte la població de Bellaterra també. Per tant, si jo entrés a l’alcaldia, Bellaterra es posaria al mateix nivell que la resta de barris de la ciutat, no com ara.

 

Ja per acabar, com és Carmen León més enllà de la política?

Jo em definiria com una mare. Amb molta empatia amb la gent, sobretot amb la gent gran. Una persona molt normal, molt alegre. Una persona que també entén la problemàtica de la joventut perfectament, perquè tinc fills.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.