Cassolada de la PAH contra el PP per posar en risc el dret a l'habitatge a Catalunya

Els membres de la PAH Ripollet-Cerdanyola reclamen al PSOE que blindi la Llei pel Dret a l'Habitatge

Membres de la PAH Ripollet-Cerdanyola han fet una cassolada avui, diumenge 24 de gener, davant de l'Ajuntament de Cerdanyola per protestar contra "el nou atac" del PP contra la llei d'habitatge catalana.

Exigeixen al PSOE que estableixi "urgentment un acord amb la Generalitat" i blindi definitivament la Llei 24/2015, una llei pionera, amb la seva ampliació, en l’àmbit del dret a l’habitatge. Els efectes de l'anul·lació d'aquesta ampliació, expliquen, serien desastrosos. Segons càlculs de la PAH, això provocaria que 3.289 famílies fossin desnonades per estar pendents d’un lloguer social. 

"L’atac del PP torna a demostrar el nul compromís del partit i posa de manifest la seva fèrria defensa dels interessos de bancs i fons voltors" manifesten els membres de la Plataforma, "un partit criminal, que mentre té oberts incomptables casos de corrupció, és corresponsable de més de mig milió de famílies desnonades de les seves llars sense oferir cap alternativa". 

En plena pandèmia i estat d’alarma per la Covid-19, que "han fet més que evident la importància de l’habitatge i de quedar-se a casa", des de la PAH no volen permetre aquest "nou atac descarat a la població cada vegada més desprotegida". "Com ens podem quedar a casa si ens desnonen o no tenim un habitatge digne i adequat?", pregunten. 

A crits de "Sí se puede", els activistes han donat per finalitzada la convocatòria amb l'objectiu de tornar als carrers "totes les vegades que faci falta quan es trepitgi el dret a l'habitatge". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.