El CCVO destinarà les assignacions econòmiques dels partits a la investigació de la Covid-19

El ple del CCVO ho ha decidit aquest 21 de maig

El ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO), celebrat el 21 de maig, ha aprovat destinar els imports que finalment resultin de les renuncies dels grups comarcals a les assignacions econòmiques que perceben com a grup a la investigació de la lluita contra la Covid-19. Les properes setmanes es mantindrà contacte amb diferents centres de recerca o mèdics per tal d’establir el millor destí possible en l’àmbit comarcal.

Durant la vigència de l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, diferents grups polítics amb representació al Consell Comarcal han presentat escrits de renuncia a les assignacions econòmiques que perceben com a grup. Aquestes renúncies s’han efectuat amb efectes a partir del 14 de març, i amb una vigència variable, en uns casos pel termini de tres mesos i en altres mentre duri l’Estat d’Alarma.

Els grups que han renunciat a les assignacions són el PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem, Ciutadans, Tot per Terrassa i el PP. El grup de CAM- AMUNT ha decidit no renunciar perquè ja destinen aquests recursos a projectes de caire social. Així, CAM-AMUNT s'ha abstingut en la votació i l'acord s'ha aprovat amb els vots a favor de la resta de grups. 

"Per poder destinar el imports resultants de les renúncies efectuades a la investigació de la lluita contra la COVID-19, caldrà seguir la tramitació prevista a la Llei General de Subvencions. A tal efecte s’habilitarà la partida corresponent en el pressupost comarcal per tal de poder transferir aquests fons a l’entitat que s’acordi", expliquen des del Consell Comarcal.

La sessió plenària de dijous ha estat la primera en fer-se telemàticament al CCVO. El Ple també ha aprovat una modificació de crèdits del pressupost comarcal i ha donat compte de totes les accions realitzades en el marc de la pandèmia de la Covid-19.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.