Un centenar de persones es concentra a Cerdanyola contra la inhabilitació de Quim Torra

La concentració de Cerdanyola se suma a les protestes que s'han organitzat arreu de Catalunya

Al voltant d'un centenar de persones s'ha concentrat, aquest dilluns 28 de setembre, davant l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès com a forma de protesta per la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita Quim Torra com a president de la Generalitat.

Part de la població catalana s'ha manifestat per tal de fer costat a Quim Torra, i, a la vegada, protestar contra la sentència que l'inhabilita en relació amb la pancarta de 'Llibertat presos polítics' que no va despenjar a temps del Palau de la Generalitat a petició de la Junta Electoral Central. A Cerdanyola, entitats independentistes com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el CDR han convocat una concentració a la plaça de Francesc Layret.

El president de l'ANC a Cerdanyola, Àngel Gaston, ha iniciat l'acte recordant els casos de Quim Torra, Tamara Carrasco i Jordi Pesarrodona: "Cap d'ells ha estat absolt". Ja llegint el manifest de l'Assemblea, Gaston ha assegurat que l'Estat espanyol continua la seva persistent i innoble repressió contra Catalunya, les seves institucions i els seus ciutadans". Acusant l'Estat d'atacar els drets civils fonamentals de la ciutadania catalana, l'ANC destaca que en els últims tres anys s'han sumat "3.000 catalans represaliats per l'Estat ocupant".

 



Després de la lectura del manifest, els concentrats han cridat consignes de suport a Quim Torra i de rebuig al sistema judicial espanyol: "Fora la justícia espanyola". A més, des de l'ANC s'ha fet una crida a la participació en les pròximes accions de protesta que es poden convocar i en l'acte del dijous 1 d'octubre davant l'Ajuntament cerdanyolenc.

 

L'ANC ha desplegat una pancarta amb la frase "Fake Justice". FOTO: Mónica GM

L'ANC ha desplegat una pancarta amb la frase "Fake Justice". FOTO: Mónica GM

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.