Cerdanyola 2000, la reforma laboral i el català, temes del Ple Municipal de gener

El Ple Municipal se celebra el dijous 27 de gener a les 18 h de forma telemàtica

El govern de Cerdanyola del Vallès i els partits de l'oposició afronten el primer Ple Municipal de l'any amb una sessió previsiblement curta i sense temes de pes. A banda de qüestions com modificacions administratives de l'àmbit urbanístic i d'ordenances fiscals, també es votarà una declaració institucional pel Dia Mundial de l'Holocaust i es debatran les mocions de l'oposició sobre temes com el català, el cànon de residus, el transport urbà i la reforma laboral.

Les propostes del govern

En l'apartat de punts plantejats pel govern del PSC es votarà l'aprovació inicial d'una modificació al Pla General Metropolità a la zona de Cerdanyola 2000 al barri de Serraparera. L'objectiu de la modificació és "adequar les qualificacions a la funcionalitat dels sòls". Amb la modificació es pretèn acceptar la cessió gratuïta dels espais on es va construir un aparcament i inscriure'ls com a sòls de titularitat municipal. "Per tant, es podran dur a terme actuacions de millora i manteniment als sòls de sistemes de l’àmbit, atès que restarien configurats com a sistemes de titularitat pública", assenyala la proposta del govern.



​Per una altra banda, es proposarà l'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança fiscal que regula l'impost sobre l'increment de valors dels terrenys de tipologia urbana. A més a més, es votarà una declaració institucional sobre el Dia Mundial de l'Holocaust, que es commemora el mateix 27 de gener, i un punt que aprovaria la revisió del padró municipal a 1 de gener de 2021 que estableix que Cerdanyola tenia en aquell moment 57.217 habitants.

Mocions sobre el català, el transport i els residus

En l'apartat de les mocions, els grups municipals faran un total de cinc propostes.

Des de Guanyem Cerdanyola plantejaran aprovar una moció en defensa de la cohesió social, la igualtat d'oportunitat i el català. En concret, demanen que el Ple accepti promoure "de forma conjunta amb les entitats per la llengua, un pacte municipal per a l’ús del català: A Cerdanyola, en català, en el qual s’impliquin persones i entitats dels àmbits cultural, social, econòmic, etc., signant el manifest conjunt i impulsant accions per a la promoció de la llengua". També reclamen rebutjar "qualsevol atac al model d’immersió lingüística" i impulsar plans educatius per promoure l'ús social del català.

També a proposta de Guanyem, es votarà mostrar suport al diputat al Parlament de Catalunya, Pau Juvillà, qui ha estat condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a sis mesos d'inhabilitació i una multa per desobediència, en relació amb la presència de llaços grocs al despatx de la Crida-CUP a la Paeria de Lleida durant el període electoral de 2019.

Per una altra banda, Esquerra Republicana (ERC) demanarà al plenari que es mostri el suport de l'Ajuntament al cànon de residus de Catalunya. Es tracta del conjunt d'impostos que contribueixen al finançament de la gestió sostenible dels residus per part de l'Agència de Residus de Catalunya. En l'àmbit local, demanen que el consistori es comprometi a continuar donant suport als "programes de reciclatge, reducció i reutilització al seu municipi, així com a l'aplicació de l'economia circular".

ERC i el Partit Popular (PP) presentaran una moció referent a les demandes en matèria de transport públic per instar al govern local a "iniciar de forma immediata un procés de participació ciutadana, real i efectiu, per donar a conèixer les propostes de millora i recollir les aportacions de la ciutadania, en relació amb el nou servei de transport urbà de Cerdanyola".

Per últim, En Comú Podem Cerdanyola proposarà instar els grups polítics del Congrés dels Diputats "a donar suport a la nova llei en matèria laboral impulsada en el marc del diàleg social i després l'acord assolit amb els agents socials i la patronal el passat 23 de desembre".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.