Cerdanyola En Comú renova l'executiva amb Santi Cayuela al capdavant

Cerdanyola En Comú negocia la candidatura de les pròximes eleccions municipals

Cerdanyola En Comú ha començat el camí amb les eleccions municipals de 2023 a l'horitzó. La formació, constituïda l'any 2021, ha presentat la seva nova executiva i ha anunciat que Santi Cayuela serà el seu "candidat i portaveu" en la coalició que negocien amb Podem i que donaria fruit a una nova candidatura d'En Comú Podem.

Aquest dimecres 16 de novembre, Cerdanyola En Comú ha donat a conèixer els noms i funcions de l'executiva del partit polític. La persona que encapçala el projecte de cara a les eleccions municipals del pròxim mes de maig serà Santi Cayuela, qui a ser tinent d'alcaldia del govern d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). "A les eleccions municipals anem a per totes i no ens posem cap límit", diu Cayuela, qui va ser escollit portaveu per unanimitat. El portaveu de la formació es mostra optimista de cara als resultats dels pròxims comicis: "Estem convençuts que hi ha molta gent amb ganes de votar l'esquerra transformadora que representem".

La fòrmula per presentar-se a les eleccions serà la coalició amb Podem, que l'any 2019 va sumar amb ICV per constituir En Comú Podem, que actualment té tres regidors al Ple Municipal."Hi ha una negociació oberta", apunta Cayuela, qui assenyala que la decisió de qui serà el candidat haurà de passar per les seccions nacionals dels partits. A Cerdanyola En Comú hi ha antics militants d'ICV i EuiA i es mostren com a hereus de la candidatura que actualment té presència al plenari: "Podem treure pit d'haver negociat amb els socialistes temes importants com la gestió directa de les escoles bressol municipals o la reorientació de l'antiga biblioteca", diu Santi Cayuela. Per a la formació, però, aquestes mesures no són suficients i es marquen l'objectiu de formar part del pròxim govern local i tirar endavant les seves pròpies iniciatives.

El portaveu de Cerdanyola En Comú ha explicat en roda de premsa que ha decidit fer aquest pas endavant perquè porta "la política a la sang": "M'agrada fer política perquè així pots millorar la qualitat de vida de la gent que viu a Cerdanyola. Soc un enamorat de Cerdanyola i per això he passat pàgina de moments que potser no han sigut tan bonics, però sempre sota el concepte de tenir la consciència molt tranquil·la de què tot el que he fet des de l'Ajuntament sempre ha estat amb la premissa de l'estima epr Cerdanyola i l'honestedat".

Els noms de l'executiva

El nou equip que conforma Cerdanyola en comú està coordinat per Ángeles CamachoIsaac Martínez, -Actual regidor amb En Comú Podem- que també s'ocupen de l'espai de Feminisme. A l'àrea d'organització hi ha Joan López Pi i Gustavo Áreas, les tasques de comunicació i xarxes socials recauen en Joana Barquín, l'àrea de Medi ambient en Náyade López i la d'Esports en Marc Guillamon.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.