Cerdanyola no demana els ajuts Next Generation per manca d'un Pla de Mobilitat local

L'Ajuntament explica que per demanar la subvenció cal tenir un Pla de Mobilitat local que Cerdanyola no té aprovat

La Unió Europea ha anunciat els municipis receptors dels fons Next Generation per a projecte de mobilitat sostenible i Cerdanyola del Vallès no figura a la llista. El motiu és que l'Ajuntament no va poder presentar cap projecte a la convocatòria d'ajuts perquè "era imprescindible tenir un Pla de Mobilitat local en vigor i a Cerdanyola no està aprovat encara", segons explica el consistori.

Des d'Esquerra Republicana han emès un comunicat en el qual critiquen que no s'hagi optat a aquestes subvencions. "Cerdanyola és l'únic municipi de més de 50.000 habitants de l'àmbit metropolità que no rebrà ni un euro d'aquesta subvenció al no presentar cap projecte", destaquen. Municipis veïns com Sant Cugat del Vallès, Barberà del Vallès o Sabadell rebran fins a 8 milions d'euros per a accions com implantació de Zona de Baixes Emissions (ZBE).

El grup municipal denuncia la "inactivitat del govern en proposar i executar polítiques que solucionin les mancances existents en l'àmbit de la mobilitat sostenible" i reiteren la seva petició de redactar el Pla de Mobilitat. En aquest sentit, també demanen que el govern els aporti explicacions sobre per què no s'ha demanat la subvenció dels fons europeus.

A més a més destaquen que la ciutat afronta reptes com preparar-se per establir la ZBE que serà obligatòria l'any 2023, transformar la via pública i els hàbits ciutadans de mobilitat per a donar espai a vianants, bicicletes i noves formes de mobilitat sostenible, renovar la concessió del transport públic del bus urbà, millorar la connectivitat amb la UAB, resoldre els problemes de mobilitat que suposarà el creixement urbanístic del Centre Direccional, així com crear una línia de transport públic que connecti les diferents estacions de ferrocarril de RENFE i FGC, amb la UAB i altres pols que generen gran mobilitat.

"Esperem i confiem sincerament que el PSC no torni a rebutjar la nostra col·laboració i enceti amb urgència les converses per a poder tirar endavant les polítiques que Cerdanyola necessita i la ciutadania requereix", diu ERC, afegint que si el govern no accepta les seves propostes, "avanci en la resolució dels assumptes pendents i no paralitzi les necessàries actuacions imprescindibles per als nous reptes climàtics".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.