Cerdanyola amb Palestina organitza un vermut solidari en commemoració a la Nakba

L'associació llegirà la moció que presentaran al proper Ple Municipal del mes de maig

L'associació Cerdanyola amb Palestina commemorarà el 76è aniversari de la Nakba ('catàstrofe', en àrab), terme que s'utilitza per a designar l'èxode que pateix el poble palestí des de 1948. Per això, aquest diumenge 19 de maig, l'associació cerdanyolenca ha organitzat un vermut solidari d'11 h a 14 h a la plaça Jaume Grau i Altayó.

Durant la jornada, hi haurà una lectura de la moció que portaran al ple de l'Ajuntament d'aquest mes i que té el suport de més de 35 entitats culturals, socials, educativess, polítiques i sindicals de la ciutat.

El text denúncia que "tots els atacs contra la població civil constitueixen crims de guerra i han de ser perseguits i jutjats pel Tribunal Penal Internacional" i recorda que "el poble palestí porta més de cinquanta anys sotmès a un règim asfixiant d’ocupació".

Davant d'aquesta situació, apunten que "el bloqueig que sumat a les detencions discriminatòries, els crims i la violència exercida contra la seva població civil, la deshumanització a la que ha estat i és sotmesa qualsevol persona d'origen palestí i l'expulsió forçada, recurrent i sistemàtica de les seves terres, ha originat una situació insostenible i una profunda crisi de drets humans que cal abordar amb urgència".

Per això, el proper 31 de maig al Ple Municipal, demanaran a l’Ajuntament de Cerdanyola que "l’equip de govern i tots els seu òrgans i entitats no realitzin cap manifestació o acte que contribueixi a justificar i/o perpetuar l’ocupació israeliana dels Territoris Palestins Ocupats" i que "s’adhereixi a la campanya civil internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel en els termes en què aquesta està plantejada".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.