Cerdanyola amb Palestina porta al ple una moció per a exigir l'alto al foc a Gaza

La moció té el suport de més de 35 entitats culturals, socials, educatives, polítiques i sindicals de la ciutat

Davant dels atacs que està patint la franja de Gaza des de fa mesos per part d'Israel, l'associació Cerdanyola amb Palestina ha decidit portar al ple municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola una moció per a exigir l'alto al foc a la zona.

El document, que defensaran els regidors de Guanyem Cerdanyola i En Comú Podem aquest dijous 30 de maig a la sala de plens, té el suport de més de 35 entitats culturals, socials, educatives, polítiques i sindicals de la ciutat.

El text denúncia que "tots els atacs contra la població civil constitueixen crims de guerra i han de ser perseguits i jutjats pel Tribunal Penal Internacional" i recorda que "el poble palestí porta més de cinquanta anys sotmès a un règim asfixiant d’ocupació".

Davant d'aquesta situació, apunten que "el bloqueig que sumat a les detencions discriminatòries, els crims i la violència exercida contra la seva població civil, la deshumanització a la que ha estat i és sotmesa qualsevol persona d'origen palestí i l'expulsió forçada, recurrent i sistemàtica de les seves terres, ha originat una situació insostenible i una profunda crisi de drets humans que cal abordar amb urgència".

Per això, demanaran a l’Ajuntament de Cerdanyola que "l’equip de govern i tots els seu òrgans i entitats no realitzin cap manifestació o acte que contribueixi a justificar i/o perpetuar l’ocupació israeliana dels Territoris Palestins Ocupats" i que "s’adhereixi a la campanya civil internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel en els termes en què aquesta està plantejada".

 

Israel bombardeja un camp de desplaçats al nord de Rafah

L'exèrcit d'Israel va bombardejar aquest diumenge a la nit un camp de desplaçats als afores de Rafah, on viuen palestins que han perdut casa seva arran dels atacs israelians. Les autoritats de la Franja de Gaza parlen d'una trentena de morts i desenes de ferits arran de l'atac al nord de la ciutat.

El bombardeig arribava després que Hamàs llancés el mateix diumenge una desena de míssils contra Tel Aviv, que van estar majoritàriament interceptats i no van deixar víctimes.

Diverses autoritats catalanes, com el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, han considerat "abominable" l'atac al camp de refugiats de Rafah que l'aviació militar israeliana ha comès aquest diumenge a la nit i que ha causat una cinquantena de morts, entre ells nens. Aragonès ha afegit que es tracta d'una "nova violació del dret internacional humanitari" i ha considerat que "la barbàrie contra la població civil s'ha d'aturar immediatament".

 

Acampada a la UAB

Desenes d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acampen des d'aquest dimarts a la plaça Cívica del campus universitari en solidaritat amb Palestina i per exigir que es trenquin relacions amb Israel, després de l'onada de violència que està deixant milers de morts civils a l'altre extrem del Mediterrani. La protesta es mantindrà almenys fins dijous, quan el Claustre preveu portar a votació una moció a favor de l'alto al foc a Gaza.

Més info: Desenes d'estudiants acampen a la UAB per reclamar el trencament de relacions amb Israel

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.