El cerdanyolenc Edu Garzón i 11 CDR més de l’Operació Judes, a judici per terrorisme

L’Audiència Nacional confirma la resolució de conclusió de sumari dictada el mes d'abril i acorda l’obertura de judici oral

L’Audiència Nacional ha acordat l’obertura de judici oral contra dotze activistes del CDR de l’Operació Judes, un d'ells el cerdanyolenc Edu Garzón. En concret, confirma la resolució de conclusió de sumari que ja va dictar el jutjat el passat 27 d’abril, que mantenia el processament per pertinença a organització terrorista. Aquest delicte se'ls atribueix als 12 processats i a vuit d’ells també el de tinença, depòsit i fabricació d’explosius de caràcter terrorista.

Segona conclusió de sumari

El jutge Manuel García Castellón va concloure el sumari al mes d’abril per segona vegada, després que hagués de reobrir-lo en estimar-se el recurs d’un dels acusats, que demanava ampliar la instrucció. Alerta Solidària havia denunciat que el jutge no havia lliurat a les defenses el contingut de les diligències secretes fins pocs dies abans que es tanqués el sumari per primer cop, malgrat les diferents resolucions que així ho ordenaven. Les defenses es van quedar sense marge de maniobra per actuar i per això van demanar allargar la instrucció, malgrat que el sumari ja estigués tancat.

En aquesta nova resolució, l’Audiència acorda l’obertura definitiva del judici oral i rebutja totes les al·legacions i recursos. Demana a les parts que redactin els seus escrits de conclusions.

"Pressa" abans d'una llei d'amnistia

Alerta Solidària ha denunciat la “pressa” que ha tingut l’Audiència Nacional per avançar cap al judici abans que es faci efectiva una possible llei d’amnistia que podria incloure aquests encausats. “L’Audiència Nacional marca perfil propi i mou fitxa per enjudiciar i cloure una de les operacions de l’Estat més brutes de la repressió contra l’independentisme català”, ha conclòs.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.