El cerdanyolenc Víctor Francos, nou secretari d'Estat i president del Consejo Superior de Deportes

Francos havia estat regidor del PSC a l'Ajuntament de Cerdanyola

El Consell de Ministres del govern estatal ha nomenat el cerdanyolenc Víctor Francos nou secretai d'Estat per l'Esport i president del Consejo Superior de Deportes (CSD). Des del 2021, Francos exercia de secretari general de Cultura i Esports del Ministeri de Cultura i Esports que lidera el ministre Miquel Iceta. 

Exregidor del PSC a Cerdanyola del Vallès, Víctor Francos substituirà José Manuel Franco, qui ha decidit deixar els càrrecs. En el Consell de ministres d'aquest dimarts, Iceta ha proposat el cerdanyolenc com a relleu. Les funcions de secretari general de Cultura i Esports les assumirà l'actual director general de Patrimoni Cultural i Belles Arts, Isaac Sastre. En relació al govern estatal, Francos també havia exercit com a cap de gabinet de Salvador Illa en el Ministeri de Sanitat.

Víctor Francos és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha exercit com a advocat, investigador universitari, directiu, gerent i coordinador de gabinets en diferents àmbits de l'administració pública. Amb el PSC va ser regidor del govern de Cerdanyola en dues ocasions i ha participat en la coordinació del Partit Socialista a nivell català. Així, entre altres càrrecs, ha estat director de Relacions parlamentàries de la Presidència de la Generalitat (2006-2010), assessor parlamentari del Grup Socialista al Parlament de Catalunya (2011), coordinador General del Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE (2011-2013), director de Gabinet de la Primera Secretaria del Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE (2013-2014) i director dels Serveis Jurídics del Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE (2017-2018). A més, va ser assessor de la Diputació de Barcelona (2015-2016), director del Parc Tecnològic del Vallès (2018-2019) i director de Relacions Institucionals i Comunicació Corporativa del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (2019-2020).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.