Una cinquantena de persones rebutja les detencions d'empresaris i personalitats independentistes

Han protestat contra les detencions de la Guàrdia Civil en el marc de l'operació Volhov

Al voltant d'una cinquentena de persones, convocades per diferents entitats i partits independentistes, es van concentrar la tarda del dimecres, 28 d'octubre, davant de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès per mostrar el seu rebuig a les detencions fetes el mateix dimecres en el marc de l'operació Volhov

Els concentrats van portar estelades i cartells amb el text "Prou repressió, llibertat detinguts". Així, s'han posicionat en contra de les detencions que ha fet la Guàrdia Civil i que han acabat amb un total de 23 personalitats i empresaris relacionats amb l'independentisme. A més, han reclamat l'alliberament de totes les persones detingudes: "Es torna a evidenciar que la repressió no s'atura. Avui hem tornat a viure una autèntica operació d'Estat contra l'independentisme", iniciava un manifest que s'ha llegit en la concentració.

 

 

El mateix manifest assegurava que les detencions tenen l'objectiu de "limitar els drets fonamentals de la ciutadania i utilitzar la por per perseguir la dissidència política", i comparava els fets d'aquest dimecres amb els del 20 de setembre de l'any 2017: "Perquè aquesta és la forma de funcionar de l'Estat espanyol", prosseguia el manifest, que remarcava que "a l'Estat espanyol, ser independentista comporta acabar a la presó", i sentenciava reclamant "una resposta unitària independentista".

detinguts 28 oct

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.