Ciutadans demana l'eliminació de la taxa d'aparcament per a persones amb diversitat funcional

La formació taronja reclama que s'apliqui una moció aprovada l'any 2018

El grup municipal de Ciutadans a Cerdanyola del Vallès ha reclamat al govern del PSC que s'elimini la taxa d'aparcament per a persones amb diversitat funcional. La portaveu de la formació taronja a la ciutat, Sonia Rodríguez, ha proposat aquesta mesura en les al·legacions per a la modificació d'ordenances fiscals d'enguany.

Des de Ciutadans recorden que fins al moment no s'ha aplicat "la moció impulsada per Cs sobre el mateix tema i que va tirar endavant per unanimitat el novembre de 2018". A més, Rodríguez assenyala que "s'està incomplint la normativa de Trànsit perquè són els mateixos beneficiaris els qui han de pintar l'espai reservat en comptes de fer-lo el personal municipal".

La regidora de Ciutadans lamenta "la inactivitat del govern local", assegurant que "després de 14 mesos no ha estat capaç d'executar l'acord de ple per a eliminar aquesta taxa". Per aquesta raó, la portaveu de Cs ha decidit tornar a sol·licitar que es faci efectiva la mesura: "És una vergonya que es digui a aquests ciutadans que ells mateixos han de pintar la seva plaça quan és obligació de l'Ajuntament", ha advertit.

Des de l'Ajuntament expliquen al TOT Cerdanyola que el contracte de pintura de la senyalització horitzontal està caducat i ara mateix es troba en procés de licitació. Asseguren que malgrat no tenir contracte, a partir d'ara Seguretat Ciutadana informarà al ciutadà que se li col·locarà la senyalització i se li pintarà la plaça per part de l'Ajuntament. "Durant aquest temps, seran els pintors dels Plans d'Ocupació qui s'encarregaran de pintar", destaquen.