Ciutadans demana la reducció i la posterior eliminació del Tribut Metropolità

La secció de Ciutadans a Cerdanyola del Vallès ha anunciat que presentaran una moció al ple de l'Ajuntament del mes de desembre per demanar que es redueixi i que finalment s'elimini el Tribut Metropolità. En concret, proposen crear un Pla de Finançament de Transport Públic que permeti garantir i millorar el servei sense necessitat de mantenir el Tribut Metropolità.

"En plena crisi social i econòmica per la Covid-19, és indecent que el govern metropolità segueixi incrementant la càrrega fiscal als ciutadans", diu la portaveu de Cs a Cerdanyola, Sonia Rodríguez. La formació reclama, com a mesura immediata, que es retornin les quantitats cobrades "indegudament" als municipis de la segona corona metropolitana, com és Cerdanyola.

A més, demanen que s'incorporin tots els títols de tarifació social als 36 municipis de l'Àrea Metropolitana. "Com va quedar demostrat amb el cas de Sant Cugat, l'AMB va cometre errors de càlcul de l'impost que es basa injustament en el valor cadastral", destaca Rodríguez, qui considera que l'ens supramunicipal "ha espremut la butxaca dels contribuents per omplir les seves arques, sense que això hagi suposat una millora del transport públic i d'altres serveis".

En aquesta línia, Ciutadans proposa un pla per "eliminar duplicitats administratives" i el que consideren "organismes innecessaris i subvencions amb escàs control en totes les administracions públiques". Alhora, la portaveu cerdanyolenca assenyala que cal incloure al Pla Director d'Infraestructures 2020-2030 "les inversions necessàries per pal·liar el desequilibri d'infraestructures existents en algunes poblacions de l'AMB" i que s'adapti el pressupost de 2021 a la nova realitat econòmica que sorgirà després de la Covid-19.

En aquest sentit, Cs demana alliberar del pagament del Tribut - pels exercicis de 2020 i 2021- a les empreses i autònoms que han hagut de paralitzar la seva activitat total o parcialment a causa de les restriccions, així com els treballadors en situació d'ERTO i atur.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.