Ciutadans demana que se suspengui el cobrament del tribut metropolità

La portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Cerdanyola, Sonia Rodríguez, ha anunciat en un comunicat que la formació taronja demanarà al pròxim ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que se suspengui el cobrament del tribut metropolità i que es congelin els impostos per a 2020.  Apuntant a “l’error de càlcul que va existir”, la regidora assegura que demanaran “el retorn dels rebuts cobrats l’any 2019 del tribut metropolità”. Sonia Rodríguez també ha volgut recordar que “Ciutadans es va oposar des de l’inici a la tramitació del recàrrec metropolità per a 2020” perquè “es va fer opacament envers la ciutadania”.

En aquest sentit, insta al govern de l’AMB a què no segueixin “augmentant la càrrega fiscal als ciutadans”. En el mateix comunicat, Rodríguez anuncia que sol·licitarà la creació d’una taula de diàleg amb representants de la plataforma ‘No al tribut metropolità’. “Fins el dia d’avui no se’ls ha tingut en compte per part del govern metropolità”, assegura la regidora i portaveu de Ciutadans.

També en l’àmbit de l’AMB, la formació remarca que el Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2021-2030 ha d’incloure “les inversions necessàries per pal·liar el desequilibri d’infraestructures existents a algunes poblacions de l’AMB”. A més, demanen que el pressupost de 2020 s’adapti a la nova realitat econòmica sorgida després de la Covid-19 i destaquen que en diverses ocasions han demanat a l’Ajuntament de Cerdanyola que s’estableixi una línia d’ajuts directes pel pagament del tribut, així com que es permeti el seu pagament fraccionat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.