Comença la campanya electoral de les eleccions generals del 23 de juliol

Les eleccions generals tindran lloc el diumenge 23 de juliol

Aquest 7 de juliol ha arrencat la campanya electoral de les eleccions generals, que se celebren el pròxim 23 de juliol. La campanya s'allargarà fins al divendres 21, ja el dissabte 22 serà la jornada de reflexió. Les eleccions generals són les eleccions en què la ciutadania de l’Estat espanyol tria els i les membres del Congrés de Diputats i del Senat, les dues cambres que conformen les Corts Generals.

43.460 cerdanyolencs, cridats a les urnes

43.460 cerdanyolencs podran votar el pròixm 23 de juliol a les eleccions generals. A Cerdanyola es constituiran 75 meses electorals repartides entre 16 col·legis electoralsEl 22 de juny es va fer el sorteig per determinar les persones que formaran part de les meses electorals el 23J.

Més info: 43.460 cerdanyolencs podran votar a les eleccions generals del 23 de juliol

Els cerdanyolencs poden consultar a quin col·legi electoral hauran de votar a través del web de l'Ajuntament o a l'Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) demanant cita prèvia.

Vot per correu

El termini per demanar el vot per correu continua obert. Aquelles persones que no seran a prop del seu col·legi electoral el dia de les eleccions, poden sol·licitar el vot per correu fins al 13 de juliol. La data límit per enviar el vot és el 20 de juliol, tres dies abans de les eleccions.

Més info: Com votar per correu a les eleccions generals del 23 de juliol

Quins partits es presenten?

Els cerdanyolencs votaran entre les candidatures que s'han presentat a circumscripció de Barcelona. Així, podran escollir entre 12 candidatures: Partit Socialista de Catalunya (PSC), Sumar-En Comú Podem, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts, Partit Popular (PP), Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Vox, Partit Democràtic de Catalunya (PDeCAT), Frente Obrero (FO), Partit Animalista amb el Medi Ambient (PACMA), Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC) i Recortes Cero (RCERO). 

Dos cerdanyolencs a les llistes

En aquestes eleccions generals, dos cerdanyolencs formen part d'una de les llistes. L'exregidor de Guanyem Cerdanyola, Adrià Guimerà, forma part de les llistes de la CUP a Barcelona, ocupant la posició 27. A més a més, l'exalcalde de Cerdanyola, Toni Morral, és el número 3 de la llista de Junts al Senat per Barcelona.

A la ciutat, les seccions locals d'alguns partits han iniciat la campanya electoral penjant cartells de les seves candidatures pel municipi.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.