En Comú Podem anuncia un acord amb el PSC per deixar d'utilitzar el glifosat

Anteriorament, el ple havia aprovat dues mocions per deixar d'utilitzar el glifosat en la jardineria de la ciutat

En Comú Podem Cerdanyola (ECP) ha anunciat que ha arribat a un acord amb el PSC, partit al govern de la ciutat, per aturar l'ús de l'herbicida Glifosat a Cerdanyola del Vallès a partir del mes de setembre del 2021.

"Ara, i després de moltes negociacions per millorar les condicions de jardineria i manteniment d'arbrat de la ciutat, hem aconseguit un acord amb el PSC perquè no s'utilitzi el glifosat en els productes de jardineria de la ciutat a partir del pròxim mes de setembre, en la línia de l'aposta verda i sostenible que En Comú Podem representa", diuen des d'ECP.

El ple municipal ja havia aprovat amb anterioritat mocions per deixar de fer servir aquest producte en els treballs de jardineria a la ciutat. Primer al març de 2017 amb el suport de tots els partits polítics, i després al novembre de 2020. En aquesta última ocasió, es va aprovar una moció per prohibir l'ús del glifosat a l'espai públic de la ciutat. L'acord es va aprovar amb l'únic vot en contra del PSC, des d'on van assegurar que els productes que utilitzen en la gestió de la jardineria estan "autoritzats".

Més info: El ple municipal acorda, de nou, deixar de fer servir l'herbicida glifosat a la ciutat

Al ple del novembre passat, la regidora d'Espai Públic, Eulàlia Mimó, va reconèixer que el PSC va votar a favor de la moció l'any 2017 i que no estan en contra de fer servir productes alternatius. El problema, expressava Mimó, és que "s'ha demostrat que aquests productes alternatius no són efectius ara per ara". "A Cerdanyola es va fer el canvi i es va comprovar que els escurcells no es podien controlar", va afegir la regidora socialista.

En un comunicat, En Comú Podem assegura que aquest no serà l'últim acord al qual arribaran i reitera que estan a l'Ajuntament per fer "política útil per a la gent de la nostra ciutat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.