En Comú Podem demana "fets" després de l'acord programàtic amb el PSC

En Comú Podem ha fet balanç dels primers mesos del govern del PSC, amb qui van signar un acord programàtic al juliol

El grup municipal d'En Comú Podem a Cerdanyola ha valorat positivament l'acord programàtic d'inici de mandat que mantenen amb el PSC, però demanen que es transformi en "fets". En roda de premsa aquest 14 de novembre, els tres regidors de la formació han fet balanç dels primers mesos de mandat i ha reiterat la seva aposta pel consens malgrat les diferències.

La portaveu d'En Comú Podem (ECP), Pilar Adell, ha explicat que el seu grup s'ha reunit amb el govern del PSC durant els últims mesos per tractar els punts que formen l'acord programàtic que van signar al juliol. "A canvi de poder donar suport al seu govern, que no tenia la majoria de vots, vam fer un acord d'inici de mandat", recorda Adell.

Per formular aquest acord, tal com recorden des d'ECP, la formació lila va integrar diversos punts del seu programa perquè el govern els apliqués. Per una banda, referent al benestar i la cohesió social, ECP va incloure mesures com "la creació d'un centre de dia per a persones grans en espais en desús, impulsar servei dentista públic a l'estil del de Barcelona, crear una taula d'habitatge o recuperar espais emblemàtics de la ciutat".

En l'àmbit de l'economia, l'ocupació i la ciutat del coneixement, l'acord inclou "millorar la recollida de residus i la municipalització del servei d'aigua", entre altres. Quant a l'àmbit de la qualitat urbana i el territori, ECP recorda punts com el manteniment dels espais públics, la pacificació de la carretera de Barcelona, millorar l'aparcament a la ciutat i la millora del projecte per a la zona del carrer de Santa Teresa.

Pila Adell ha destacat la bona sintonia que mantenen amb el govern del PSC, però ha reclamat que l'acord es compleixi: "Volem fets". Adell també ha enumerat les diferències que han tingut i que poden tenir en un futur amb el govern socialista: "Vam ser els únics que vam votar en contra del projecte de Santa Teresa. No era el nostre projecte, però tampoc era el del PSC". Un altre punt seria la construcció del crematori i el Centre Direccional. "Estem molt preocupats pels abocadors i pel fet que hi hagi programats molts habitatges. Tampoc veiem clar el tema serveis i la mobilitat", assenyalen.

Després d'enumerar els punts que els diferencien, Adell ha assegurat que tot i tenir bones relacions amb el govern, el seu partit té "una posició pròpia" respecte a aquests temes". En aquest sentit, ha defensat que no són "la crossa del govern".

En les pròximes setmanes i mesos, el govern del PSC haurà de portar a aprovació del plenari el pressupost per a l'any 2020, les ordenances fiscals i el pla d'inversions a la ciutat. En aquest sentit, En Comú Podem ha confirmat que s'han iniciat converses perquè els pressupostos tinguin el suport necessari per aprovar-se.