En Comú Podem rebutja la forma d'aplicació del Tribut Metropolità

ECP demana que l'Àrea Metropoliana apliqui progressivament el nou tribut

El grup municipal d'En Comú Podem Cerdanyola (ECP) s'ha mostrar contrari a la forma d'implementació del Tribut Metropolità a Cerdanyola del Vallès i als altres 17 municipis afectats. La formació ha emés un comunicat en el qual demana que l'Àrea Metropoliana apliqui progressivament el nou tribut. 

"L’AMB ha de presentar el més aviat possible un document de planificació i calendarització de les mesures, millores i inversions pel que fa al transport públic dels municipis afectats així com qualsevol altra planificació de mesures, millores, accions i inversions en qualsevol altre àmbit i servei de l’AMB finançat a través del Tribut Metropolità", demanen des d'ECP. En la mateixa línia, sol·liciten que es faci efectiva la integració i aplicació tant dels títols socials targeta rosa, T-16, com de l’esperada T-mobilitat "en un temps que no pot passar de l’estiu de 2020".

En Comú Podem demana a l'AMB que apliqui el Tribut Metropolità de forma progressiva "segons la implantació de les noves millores i inversions. S’ha de veure, comprovar i gaudir del servei que s’ofereix". Per una altra banda, la formació exigeix a l'Ajuntament de Cerdanyola que sol·liciti el compliment de l'acord amb l'AMB de recàlcul del tribut. "Si no és així, una moratòria del cobrament del Tribut Metropolità per l’any 2020", afegeixen.

Finalment, ECP aposta per la coordinació dels 18 municipis que han començat enguany a pagar el tribut "per resoldre i oferir unes millors condicions de vida als ciutadans afectats".