Els Comuns posen en valor el Sincrotró ALBA i la industria vallesana

Els representants a la llista de Comuns Sumar, Lluís Mijoler, Laura Campos i Santi Cayuela, han reclamat més inversió en recerca i que s'abandonin els "projectes obsolets" com el Hard Rock

El Sincrotró ALBA ha sigut aquest dimecres 24 d'abril l'escenari de Comuns Sumar per mostrar la seva postura favorable a la indústria de la recerca i en contra del Hard Rock. Un projecte que va ser l'escull principal dels Pressupostos Generals de 2024 i per la qual cosa els Comuns van votar-hi en contra.

En aquest sentit, el candidat número 2 a la llista de Comuns Sumar i alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, va explicar en roda de premsa la seva aposta es basa per innovació i la recerca: "creiem que el futur del nostre país es fonamenta amb la investigació i la ciència i per això proposem aportar un 3% del PIB a tots els programes que tenen a veure amb R+I+D". 

Fa un any el Govern de la Generalitat va aprovar la cessió d’uns terrenys de 40.000 m2 adjacents al Sincrotró ALBA per poder construir l’ampliació, l'Alba II. En aquest sentit Mijoler va afirmar que cal "promoure que instal·lacions com aquesta siguin el motor la Catalunya del futur" i va reiterar que "cal abandonar aquells projectes del segle passat, com l'ampliació de l'aeroport o el Hard Rock". 

 

La importància del Vallès

Mijoler també va posar en valor la indústria vallesana i la seva importància per Catalunya "degut seu posicionament geogràfic". El candidat número 2 va instar a seguir teixint una col·laboració público-privada entre empreses del territori vallesà i institucions com el Sincrotró, "que fan que la indústria tiri endevant". 

La candidata número 8 i exalcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, va afegir que "hem d'aprofitar tota aquesta industria que ens envolta" i el representant cerdanyolenc a les llistes, Santi Cayuela, va treure pit de què aquesta instal·lació es trobi a Cerdanyola: "això demostra que apostem per la tecnologia".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.