La consellera de cultura Natalia Garriga visita Cerdanyola

Potenciar la cultura i la llengua, així com recuperar i preservar el patrimoni local, van ser els temes clau de la visita

El passat divendres 21 d’abril, la consellera de cultura Natàlia Garriga va visitar Cerdanyola i es va reunir amb representants de les entitats locals del sector després de recórrer l’eix modernista, en què va poder veure algunes de les cases i torres més representatives del patrimoni local. La consellera va estar acompanyada pel candidat a l’alcaldia Albert Turon i els membres de la llista electoral per a les properes eleccions, Gemma Estopà, Andreu Gaya i Susanna López, que han compartit alguns detalls arquitectònics i socials dels edificis.

L'objectiu principal de la visita va ser la necessitat de promocionar el patrimoni local i potenciar l’activitat cultural, que compta amb un important teixit associatiu, per a fer-la accessible a tota la població. La idea, doncs, és que la recuperació d’aquests espais permeti rellançar també el comerç local i obrir nous espais a l’activitat cultural i artística a la ciutat.

Acabada la visita, la consellera Garriga es va reunir al local d’ERC amb algunes de les principals entitats culturals de la ciutat. A la reunió s'hi van incorporar també la presidenta de la secció local, Isabel Cruz, i el regidor Íñigo Enterria, que van posar en valor el teixit associatiu pel manteniment de la cultura i les arts a Cerdanyola

Natalia Garriga es va reunir amb algunes de les entitats de la ciutat. FOTO: ERC

Natalia Garriga es va reunir amb algunes de les entitats de la ciutat. FOTO: ERC

 

Natàlia Garriga va exposar el creixement pressupostari que ha experimentat el departament de cultura i el compromís d’assolir un 2% del pressupost de la Generalitat. Aquest increment de recursos es destinarà a potenciar la llengua catalana més enllà de l’educació, a la projecció audiovisual de la cultura en un món cada vegada més digital, i a garantir l’accés a la cultura popular.

Les persones representants de les entitats li van preguntar per les polítiques del departament de cultura i la defensa de la llengua catalana, el sistema de subvencions, el mecenatge, els arxius patrimonialsi la necessitat de disposar de més i millors espais i recursos. Específicament es va plantejar la necessitat de desencallar el projecte del parc arqueològic, en el qual la consellera es va mostrar molt interessada i va reclamar "una aposta local decidida per posar fil a l’agulla per a implicar la resta d’institucions".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.