Consulta les dates clau de les eleccions generals del 23 de juliol

Ja es coneix el calendari de la campanya electoral i del sorteig per formar les meses electorals

El president del govern, Pedro Sánchez, va avançar les eleccions generals al diumenge 23 de juliol davant els resultats de les municipals, amb una antelació excepcional de menys de dos mesos. La campanya electoral començarà dues setmanes abans, el 7 de juliol, i el nou govern es constituirà el 17 d'agost. D'altra banda, el 24 de juny començarà el sorteig per formar les meses electorals. Consulta aquí la resta de dates clau del calendari electoral:

Dates clau de les eleccions generals

30 de maig: Publicació del decret de convocatòria d'eleccions i dissolució de les Corts Generals, Congrés i Senat. Inici oficial del període electoral.

Del 30 de maig al 13 de juliol: Els ciutadans poden demanar el vot per correu o vot des de l'estranger.

Del 31 de maig al 9 de juny: Termini que tenen les formacions que vulguin presentar-se a les eleccions per comunicar-ho a la Junta Electoral corresponent.

Del 14 de juny al 19 de juny: Termini en què els partits que es presenten han de fer saber la seva llista de candidats per al Congrés i per al Senat a la Junta Electoral.

Entre el 21 i el 27 de juny: Publicació al BOE de les llistes presentades.

Del 24 al 28 de juny: Sorteig per formar les meses electorals. Un cop feta la tria, s'envien les cartes que notifiquen la notícia a la ciutadania. En principi arribaran entre el 24 de juny i l'1 de juliol.

Del 7 de juliol al 21 de juliol: Campanya electoral.

22 de juliol: Jornada de reflexió.

23 de juliol: Dia de les eleccions.

17 d'agost: Constitució del nou govern.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.