La CUP i Guanyem es comprometen a desprivatitzar la sanitat i celebrar un nou referèndum

El cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, ha comparegut al Parc Maria Regordosa de Ripollet

Dolors Sabater, cap de llista de la candidatura que uneix Guanyem i la CUP, juntament amb Carles Escolà, número 6 de la llista i Xavi Pellicer, número 4, han prioritzat la importància d'una xarxa de transport públic col·lectiu, la necessitat d'una sanitat pública de qualitat i la celebració d'un nou referèndum vinculant. Ho han fet al Parc Maria Regordosa de Ripollet. 

"Som l'única força política que està proposant amb claredat i sense matisos que no podem sortir de la crisi climàtica, sanitària, social i econòmica seguint apuntalant el mateix sistema de capitalisme ferotge", ha anunciat Dolors Sabater. "El nostre programa és un programa de ruptura total que vol enfortir la xarxa pública d'uns serveis que ja tenim i també posar-ne de nous com, per exemple, una banca pública i una farmacèutica pública". 

Carles Escolà ha insistit en la importància de tenir una sanitat 100% pública, amb una titularitat i gestió públiques. "Durant la pandèmia hem vist com des de la Generalitat s’estaven pagant més de 43.000€ per cada alta hospitalària en llits de centres privats", afirma el candidat. "Ni en un moment de crisi social la Generalitat no ha estat capaç de posar els recursos de la sanitat privada al servei de la xarxa pública". 

Per una altra banda, referint-se a la construcció de l'Hospital Ernest Lluch, Escolà ha explicat que primer cal centrar-se en el reforçament de l'Atenció Primària a la ciutat, "que es pot començar a solucionar demà mateix i on només cal la voluntat política i la que portarem nosaltres al Parlament". Escolà també ha aprofitat per mencionar algunes altres lluites locals com la reivindicació del soterrament de l'autopista C-58 i la necessitat d'un tribut metropolità plantejat des de la justícia social.  

La candidatura també aposta per un transport públic col·lectiu. Segons Xavi Pellicer, "al Vallès és l'hora del ferrocarril". El candidat apunta que cap de les tres capitals de comarca del Vallès estan connectades a través del transport públic. En la mateixa línia, diu que s'ha d'acabar amb el projecte del 4t Cinturó. 

Un altre dels eixos principals del programa és el camí cap a la independència. Des de la CUP aposten per un independentisme combatiu i d’esquerres, "que es constitueixi com un dret bàsic on tothom pugui votar amb tranquil·litat amb un referèndum que no estigui perseguit ni criminalitzat", declara la cap de llista, que lamenta que en tres anys no s'ha avançat cap a l'autodeterminació. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.