David González compatibilitzarà les tasques de regidor i diputat renunciant al sou de l'Ajuntament

La regidora Marian Navarro assumirà diverses regidories que fins ara gestionava David González

El regidor del PSC al govern de Cerdanyola del Vallès, David González, ja és també diputat al Parlament de Catalunya. González va firmar el document que l’acreditava com a tal el passat 3 de març i el 12 de març assistia a la constitució del mateix, que ha donat el tret de sortida de la 13a legislatura del parlament català.

El cerdanyolenc no abandonarà la tasca com a regidor local i serà a la vegada regidor i diputat. En les assignacions del primer càrrec – el local-, però, hi haurà moviments. De manera imminent, González delegarà algunes de les àrees que compleix a l’Ajuntament. Per fer-ho ha renunciat a la dedicació exclusiva a l’Ajuntament i al salari fixe associat a ell. També a les delegacions de Bon Govern i Qualitat Democràtica, Atenció Ciutadana. Participació i Transparència i l’Àrea de Sistemes Informàtics i Noves Tecnologies, que passaran a Marian Navarro, regidora que ja va entrar quan el també exregidor socialista Víctor Francos va passar a ser la mà dreta del diputat Salvador Illa el passat mes de setembre.

González continuarà com a Portaveu del Partit Socialista a l’Ajuntament, a més de responsable de les carteres d’Educació, Joventut, Universitat i Relacions amb l’EMD de Bellaterra.

D’altra banda, el cerdanyolenc va ser també membre de la mesa d’edat durant la constitució del Parlament, figura prèvia abans que es constituís la mesa. La mesa d’edat està sempre formada pel diputat més gran i els dos més joves. El parlamentari de més edat va ser Ernest Maragall (ERC), de 78 anys i els mes joves Alberto Tarradas (Vox), de 24 anys; i David González (PSC), de 26 anys.

Des d’aquest 12 de març, Laura Borràs, de Junts, és la nova presidenta del Parlament, recollint el relleu d’Heribert Barrera (1980-1984), Miquel Coll (1984-1988), Joaquim Xicoy (1988-1995), Joan Reventós (1995-1999), Joan Rigol (1999-2003), Ernest Benach (2003-2010), Núria de Gispert (2010-2015), Carme Forcadell (2015-2017) i Roger Torrent (2018-2021).

Per primer cop, la sessió constitutiva de la nova lesgilatura no s’ha fet al Saló de Sessions, sinó a l’Auditori del Palau del Parlament, per poder garantir la presència de tots els diputats i diputades en un mateix espai complint les mesures sanitàries establertes a causa de la Covid-19 -l’última sessió presencial de tot l’hemicicle va ser la del 4 i el 5 de març de 2020.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.