Una Diada 2020 atípica: així es va viure a Cerdanyola

Aquest 2020 la ciutat va celebrar els actes institucionals i de l'ANC marcats per la pandèmia de la Covid-19

Cerdanyola del Vallès, l'onze de setembre va començar amb l'acte institucional on les entitats i partits polítics de la ciutat van participar, com cada any, en l'ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya. En aquest any excepcional, la secció cerdanyolenca de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) també va voler celebrar l'11S convocant una mobilització al Parc del Turonet on es va comptar amb un seguit d'intervencions de representants d'entitats i col·lectius vinculades a l'independentisme.

La celebració de la Diada d'enguany, però, ha estat marcada per la pandèmia de la Covid-19. Les organitzacions van reduir el nombre de participants d'ambdós esdeveniments: l'Assemblea va decidir tirar endavant un esdeveniment limitat a 200 persones, amb un recinte delimitat, presa de temperatura i gel hidroalcohòlic. 

"En nom de tot el consistori, volem tenir un record a totes les víctimes i per totes les seves famílies", ha afirmat l'alcalde Carlos Cordón durant la seva intervenció. "També tenim l'esperança i el desig que ens seguim cuidant perquè tothom pugui seguir lluitant pels seus ideals", ha destacat, en referència a la Diada. 

Reivindicació per la independència 

Montse Puigdemont, germana de l'expresident Carles Puigdemont, Edu Garzón, cerdanyolenc detingut en l'operació Judes el setembre de 2019, Eulàlia Subirà, qui va ser secretària de l'ANC, Concepció Miró, de la Intersindical Alternativa de Catalunya, Natàlia Domingo, de la Intersindical-CSC a la Vall d'Hebron i Joaquim Arnau, d'Anem X Feina van participar en els parlaments de l'esdeveniment de l'ANC.

 

Mira com es va viure l'acte de celebració de l'ANC aquí:

Més info: Reivindicació per la independència durant la mobilització de l'ANC per celebrar la Diada

 

Manifest col·lectiu

Àngel Gaston, representant l'ANC local, va llegir el manifest col·lectiu de l'Assemblea i va agrair als voluntaris i voluntàries haver fet compatible el dret a manifestació amb el dret a la salut. "Volem mostrar que la nostra societat és responsable i solidària i volem tenir un record emocional per les persones que ens han deixat durant la pandèmia". 

"És especialment important que siguem aquí defensant els nostres drets polítics quan ja ha començat una greu crisi econòmica i social que fa que la independència sigui més urgent que mai", declara el manifest. "Tenim els nostres representants civils i polítics a la presó i a l'exili, seguim veient a diari imputacions contra homes i dones per haver defensat els nostres drets". 

"Sabem que tard o d'hora arribarà la confrontació final; els nostres partits han d'escollir: si només aspiren a fer de gestors espanyols per delegació, ja no ens són útils, si volen sumar-se a la coalició d'alliberament, sigueu benvinguts". 

Mira les fotografies de la Diada 2020 a Cerdanyola en el següent enllaç: 

Més info: Les fotografies de la Diada 2020 a Cerdanyola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.