Dos cerdanyolencs formaran part del Consell Comarcal del Vallés Occidental

El Ple del Consell Comarcal es constituirà el 14 de juliol a l’Ajuntament de Terrassa

El proper 14 de juliol a les 12 del migdia es celebrarà el Ple de Constitució del Consell Comarcal del Vallès Occidental sorgit després de les eleccions municipals del passat 28 de maig. Durant l’acte prendran possessió del seu càrrec les persones que esdevindran consellers i conselleres comarcals en aquest nou mandat, entre elles dues cerdanyolenques, Sonia Rodríguez Ruiz (PSC) i Albert Turon i Vilaseca (ERC). També s’escollirà la Presidència de l’ens supramunicipal per al període 2023-2027.

Cinc cerdanyolencs més formen part de la llista, però en l'apartat de suplents: Javier Sánchez Miras (PSC), Álvaro Hernández Tomás (PP), Cristina Gallardo Collado (Guanyem), Joan Sánchez Braut (Junts) i Oscar Conde Alonso (Vox)

El Ple de Constitució es celebrarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Terrassa. Aquest acte se celebra a les dues co-capitals del Vallès Occidental de manera alterna cada quatre anys. El juliol de 2019 es va celebrar a Sabadell.

La data de celebració del Ple ve determinada per la proclamació dels membres del Consell per part de la Junta Electoral Provincial de Barcelona. La constitució s’ha de fer el primer dia hàbil després dels 15 dies naturals a comptar de l’endemà de l’acte de  proclamació dels membres electes, d’acord amb l’article 22.1 del Decret Legislatiu 4/2003, de 4 de novembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de l’organització comarcal de Catalunya.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona va certificar el passat 28 de juny, la proclamació dels membres electes i suplents del Consell Comarcal. Els resultats municipals fan que la composició del Consell Comarcal sigui la següent:

  • PSC – Coalició Candidatura de Progrés -14 escons
  • ERC- Coalició Esquerra Republicana de Catalunya- Acord Municipal – 7 escons
  • Junts per Catalunya -Compromís Municipal – 5 escons
  • Vox – 3 escons
  • Confluència – 3 escons
  • Partido Popular/Partit Popular – 3 escons
  • Tot per Terrassa – 2 escons
  • Coalició Alternativa Municipalista – 2 escons

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.