El Govern assegura que el 99% de les meses electorals té suficients membres per constituir-se

Estaria garantida la constitució del 98,99% de les meses de les eleccions del 14 de febrer

El director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, assegura que el 99% de les meses electorals té els "membres suficients" per constituir-se. Ho ha explicat en una piulada al seu compte de Twitter després que diumenge admetés que es podria decidir el mateix dia de les eleccions no fer públic l'escrutini en funció del percentatge de meses que no s'hagin pogut constituir.

Un dia després, Peña-Lopez esvaeix dubtes i assegura que amb les xifres actuals ja es podrien fer les eleccions "sense problemes". Segons les dades que ha donat, un 1,16% de les meses no tenen encara el mínim de 3 membres per constituir-se però ho atribueix a una "falta de dades".

 

Peña-López afirma que si es treuen les meses de les què no es tenen dades, només una té dos membres. La resta, en tenen 3 o més i, per tant, es poden constituir.

El director general de Participació i Processos Electorals ha explicat que el 0,39% té els membres justos, l'1,08% té almenys un recanvi i que un 65,78% ja té tots els 9 membres. I conclou que, amb les dades actuals, ja està garantida la constitució del 98,99% de les meses de les eleccions del 14 de febrer.