El Ple aprova la modificació del pla per la zona del carrer de Santa Teresa

El punt es va aprovar amb el vot en contra de ICV-EUIA i l'abstenció del PSC

 

 

 

Primer pas per canviar el planejament que estructura el futur de la zona del carrer de Santa Teresa. El Ple Municipal del mes de juliol a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va aprovar, amb el vot en contra d'ICV-EUIA i l'abstenció del PSC, la proposta del govern per modificar el Pla General Metropolità (PGM) d'aquesta àrea de Cerdanyola.

 

Amb l'aprovació inicial per part del plenari, es posarà en marxa el període d'al·legacions i la maquinària que permeti, finalment, aprovar de forma definitiva una modificació motivada per la venda dels terrenys que inclouen els cinemes El Punt a una constructora. "És una zona clau de la ciutat a nivell de connectivitat i comerç", va destacar el regidor d'Urbanisme, Ivan González.

 

Què inclou la proposta per Santa Teresa?

 

Les zones verdes seran les grans protagonistes si s'aprova la modificació. L'actual espai dedicat als cinemes i part del pàrquing de sorra seran zones dedicades a un parc paral·lel al Riu Sec i una plaça tocant a l'estació de RENFE. "El promotor privat ens cedirà les zones verdes i pagarà la reurbanització del carrer", va explicar el regidor Ivan González. A més, el propietari de les finques cedirà un edifici ja construït a l'ús municipal.

 

Quant a les edificacions destinades a habitatges, es construirien 242 pisos. El primer planejament contemplava la construcció de només 150 pisos. Tota aquesta àrea, veuria també millorada la connexió amb altres parts de la ciutat: es construiria un pont d'unificació amb Les Fontetes i una passarel·la que passarà per sota de la via del tren.

 

Crítiques per "no ser un projecte d'esquerres"

 

La regidora d'ICV-EUIA, Maria Reina, va ser la veu més crítica del plenari amb el projecte presentat pel govern. Reina va assegurar que el projecte podria tenir en compte molts altres aspectes a millorar com una altra alternativa per l'accés a l'estació de RENFE (aspecte que ja va tractar ICV-EUIA en la seva proposta per la zona esmentada) o un pàrquing públic pels usuaris de rodalies. A més, Maria Reina va criticar la falta d'una "aposta per ampliar la protecció oficial dels habitatges" i va assegurar que no veu "l'esquerra a cap lloc del projecte".

 

Des del PSC; grup que es va abstenir, Carlos Cordón va posar en dubte les propostes i les actuacions del govern: "Han previst els serveis pels 200 habitatges que es crearan?". A més, va criticar la baixada de l'espai dedicat a equipaments municipals i va demanar al regidor d'Urbanisme si "havien fet alguna cosa perquè es quedessin els cinemes".

 

En aquest sentit, Iván González va assegurar que amb el nou planejament han convertit "una crisi en una oportunitat", i va destacar que la venda dels cinemes ha estat una operació entre dos empresaris, amb la qual cosa "l'Ajuntament no pot fer res".

 

Una de les crítiques més esteses entre els grups municipals va ser la demora de la modificació. "Arriba tard", sentenciava el regidor del PDeCAT, Josep Grau, qui va senyalar que el govern de Compromís per Cerdanyola, "no s'anticipa a res". En la mateixa línia, el portaveu del PP, Manuel Buenaño, va coincidir amb Grau, i va afegir com a crítica la presència a la proposta d'edificis formats per planta baixa i nou pisos.

 

Des de Ciutadans, el regidor Pau Ortolà també va fer referència a l'alçada dels pisos i va demanar que les plantes baixes es destinessin al comerç i que es promogués "l'arribada de comerciants a la zona". També sobre l'alçada dels blocs de pisos, el regidor d'ERCIñigo Enterria, va defensar que la ciutat creixi "en alçada i no en extensió". Per la seva banda, el regidor no adscrit, Jordi Miró, va insta a què es treballés en una proposta per augmentar l'oferta d'oci.

 

La modificació es va votar en dos parts. El punt 4, referent a la base de la modificació, es va aprovar amb el vot en contra de ICV-EUIA i l'abstenció del PSC. El punt 5, que feia referència al conveni amb l'empresa propietaria dels terrenys per tal de dur a terme la modificació del PGM, es va aprovar amb les abstencions de ICV-EUIA i el PSC.