Elsa Artadi: "La qüestió política i la feminista no són tant diferents: defensem drets bàsics"

La diputada de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va assistir al sopar de Dones Actives

La diputada de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va assistir al sopar de Dones Actives de la secció local del partit que es va celebrar el 5 de març a Cerdanyola del Vallès. Artadi va defensar la lluita feminista i i va assegurar que la qüestió política a Catalunya i la feminista "no són tan diferents" perquè defensen "drets bàsics".

"Les actituds feixistes i de violència contra les dones són la mateixa deshumanització que envers els presos polítics, exiliats i represaliats", va dir la diputada Elsa Artadi en el moment d'atenció als mitjans previ al sopar de Junts per Cerdanyola. Artadi va assenyalar que actes com el sopar de Dones Actives són encara més importants "en un moment en què el feminisme té molta força i en el qual també s'està vivint una onada de negacionisme i dels discursos de l'ultradreta".

Preguntada pels mitjans, la diputada de Junts per Catalunya va repassar l'actualitat política i la taula de diàleg entre els governs espanyol i català: "En petit comitè l'anomeno la taula de Madrid perquè fins ara hi ha molta taula i molta foto però hem dialogat poc i hem negociat encara menys". Artadi s'ha mostrat crítica amb la gestió que s'ha fet assegurant que esperaven "arribar amb més garanties" a la taula de diàleg. Assenyala que ara cal afrontar la qüestió "amb prudència, escepticisme i transparència de cara a la ciutadania".

Sobre l'acte a Perpinyà del passat dissabte 29 de febrer, Elsa Artadi va assegurar que es tracta de "l'acte polític més important de la història recent de Catalunya", destacant que atorga "molta força a la part catalana a la negociació i al moviment independentista".

Durant el sopar de Dones Actives, al qual van assistir-hi al voltant de 75 dones, Junts per Cerdanyola va fer un reconeixement a les dones que gestionen el Menjador Solidari Amics de Mossèn Rosell. "Són dones que treballen dia a dia donant de menjar a les persones que ho necessiten", va explicar la presidenta de Junts per Cerdanyola, Àngels Guimerà. Enguany, també han fet un reconeixement especial a Elvira Homs, veïna de Cerdanyola de 84 anys a qui Junts ha reconegut per ser "una persona molt important a la ciutat per molts motius. És activa, forma part de l'associacionisme i té una energia que ens contagia".

Entrega del reconeixement a les dones del Menjados Solidari. FOTO: Cedida

Àngels Guimerà i les dones del Menjador Solidari. FOTO: Cedida

 

Conxi Gil entrega un ram de flors a Elvira Homs. FOTO: Cedida

Conxi Gil entrega un ram de flors a Elvira Homs. FOTO: Cedida