En Comú Podem es congratula pels consensos trobats durant el mandat

El grup municipal repassa els acords del mandat actual

El grup municipal d'En Comú Podem (ECP) reivindica la seva capacitat de buscar consensos amb el govern de Cerdanyola durant aquest mandat. Els regidors d'ECP ho han expressat en una roda de premsa, aquest dijous 6 d'octubre, destacant l'acord per la gestió directa de les escoles bressol municipals.

L'acord per les escoles bressol

Cecilia Collado, Pilar Adell i Isaac Martínez han destacat la importància de l'inici del procés per municipalitzar la gestió de les tres escoles bressol públiques. PSC i ECP van acordar estudiar i portar al Ple de setembre l'aprovació inicial del canvi del model de gestió, que es va aprovar amb els vots a favor de PSC, ERC, Guanyem i En Comú Podem.

Pilar Adell ha criticat que Guanyem digués que el govern del PSC estava presentant el mateix projecte que el govern de Compromís va proposar i el Ple va rebutjar el 2019: "Agraeixo la gent que va iniciar la feina, però la feina s'ha acabat ara". Sobre el futur d'aquest procés, els regidors d'ECP han admès que caldrà continuar treballant el projecte per superar els informes negatius que té la proposta actual.

Crear consensos

Des d'ECP assenyalen que la seva forma de fer política ha estat sempre dirigida a construir consens amb diferents forces polítiques. Ja des de l'inici del mandat, el grup va apostar per cercar un acord programàtic amb el govern del PSC i asseguren que han mantingut aquesta línia durant aquests anys. Sobre el compliment dels acords, els regidors d'ECP consideren que ara s'estan veient els fruits de tot el que es va sembrar el 2019 i que ha estat aturat dos anys a causa de la pandèmia.

Una de les propostes que més destacava ECP era la creació d'un servei de dentista públic. Collado ha explicat que no es crearà, però que s'ha augmentat el pressupost per a aquesta qüestió. També valoren positivament la creació de la Taula de l'habitatge, però consideren que caldria tornar-la a convocar i incidir en els comptadors socials. Tot i això, lamenten que encara no s'hagi fet realitat l'acord de crear un centre de dia per a la gent gran i esperen poder "treure un projecte en aquest mandat".

En Comú Podem va arribar per primera vegada a l'Ajuntament després de les eleccions municipals de 2019. Després de gairebé quatre anys al Ple Municipal, se senten dolguts amb les crítiques d'altres grups municipals davant els seus acords amb el govern. "Se'ns ha tractat com a ingenus", diu Martínez. Per la seva banda, Adell i Collado han posat en valor els acords complets pel PSC. "Hi ha coses de l'acord que no han complert, però posem el focus en les que sí s'han complert", destaca Cecilia Collado.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.