En Comú Podem presenta una llista renovada per Cerdanyola

Pedro Arco encapçala una candidatura que vol ser “un espai d’unitat a l’esquerra del PSC”

En Comú Podem ha presentat aquest divendres la seva llista electoral per a les eleccions municipals del 28 de maig a Cerdanyola. Pedro Arco encapçala una candidatura amb cares noves i membres que havien format part d'anteriors etapes polítiques a la ciutat. Respecte a les anteriors eleccions, surten de la llista noms com Pilar Adell, qui va ser regidora i ara forma part de la llista del PSC, i Isaac González, de Cerdanyola En Comú. Es mantenen les regidores Cecilia Collado i Paula Collado. 

Les dues formacions, En Comú i Podem, formaran una coalició que vol ser “un espai d’unitat a l’esquerra del Partit Socialista”, tal com ha afirmat el segon de la llista, Santi Cayuela, qui ha criticat també la gestió de l’actual govern del PSC de “fer polítiques de ‘qui dia passa any empeny’”. Cayuela va ser regidor a l'Ajuntament amb ICV.

El primer de la llista, Pedro Arco, ha explicat que el programa, que encara està per acabar de detallar, “es construeix en base a cinc eixos, tots relacionats amb la vida de les persones”. Un programa que, segons Arco, també incideix en “la transparència i la participació real dels veïns i les veïnes”.

L’alcaldable per a la coalició d’En Comú Podem també ha volgut fer èmfasi en unir els barris que conformen la ciutat: “volem convertir els petits barris en petits pobles, on els problemes siguin de totes i es solucionin entre totes”.

Precisament en la qüestió dels barris, l’actual regidora i ara tercera de la llista, Cecilia Collado, ha afegit que “volem descentralitzar els serveis de la ciutat, perquè els volem més a prop dels veïns i les veïnes dels barris”.

En aquest mateix sentit, Collado, ha fet autocrítica i ha advertit que “cal treballar per la igualtat i per unes millors condicions de vida, perquè no sorgeixin els discursos d’odi”, fent referència a l’augment de l’extrema dreta en els barris.

Pel que fa al futur Hospital Ernest Lluch, Santi Cayuela, ha assenyalat que “som qui més ha lluitat per a tenir-lo, encara que altres formacions ara se n’omplin la boca. Ara hem d’assegurar que la gestió sigui cent per cent pública; un cop construït els altres voldran privatitzar-lo”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.