ERC acusa el govern local d'improvisar amb la zona taronja

Esquerra Republicana critica l'actuació del govern del PSC davant la implantació de la Zona Taronja

El grup municipal d’Esquerra Republicana ha emès un comunicat on mostren els seus dubtes davant l'inici del funcionament de la nova zona taronja a Cerdanyola del Vallès. ERC acusa el govern local del PSC d'improvisar i no donar tota la informació sobre el nou sistema d'aparcament que substitueix la zona blava. 

Més info: La Zona Taronja d'aparcament ja funciona a Cerdanyola

"La improvisació i la manca d’informació del govern municipal en relació al nou sistema de regulació d’aparcament de vehicles fa augmentar la incertesa sobre el model", asseguren des d'ERC. El ple del mes de maig va aprovar suspendre la prestació del servei de la zona blava a partir d'aquest 1 de setembre. Aleshores, el govern local ja va anunciar que s'hi implantaria la Zona Taronja. 

ERC recorda que en aquell moment ja van mostrar el seu escepticisme argumentant que el govern local "no havia presentat cap estudi que avalés tècnicament el model de zona taronja que es volia implementar". Esquerra assegura que encara no s'han presentat estudis definitius i denuncia manca "d'informació i transparència de com funcionarà el nou sistema". Considerant això, demanen que es posi sobre la taula "amb total transparència" el projecte de la zona taronja i ser acordat amb el màxim consens polític i ciutadà.

"A parer d’ERC el nou projecte de zona taronja és un exemple més de la inoperància, la manca d’estudis i de preparació, i de l’absència d’un projecte de ciutat veritable pensada per a les persones i el comerç", assenyalen en un comunicat. La formació fa un seguit de reclamacions al govern que passen, entre altres qüestions, per l'aprovació definitiva d'un Pla Local de Mobilitat que doni resposta a les necessitats de les persones i dels comerciants i la restauració, abans d’encetar propostes sense cap aval tècnic.

També demanen que s'asseguri amb l'AMB el traspàs definitiu de les línies d’autobusos locals, amb millores de recorregut i de freqüència, a més d'aprofitar el Pla per la Qualitat de l’Aire aprovat per implementar una Zona de Baixes Emissions a Cerdanyola. Per una altra banda, reclamen que es regulin i controlin els espais de càrrega i descàrrega i que es disposi d’una sola aplicació comuna amb la resta de ciutats metropolitanes. 

A aquestes demandes hi afegeixen "assegurar el futur econòmic i financer de l’empresa municipal Cerdanyola Promocions, i regular de forma coordinada l’aparcament en superfície i en els aparcaments soterrats", així com "tenir present la bretxa digital, econòmica i d’edat, i oferir solucions viables a les persones que no disposin de terminals mòbils o no sàpiguen fer-lo servir".

De forma contundent, ERC acusa el govern del PSC d'actuar "de forma obscura" i denuncia una actuació unilateral, així com manca d’informació i de comunicació. "Més enllà de la falsa sensació de gratuïtat en l’aparcament de rotació al centre de la ciutat, el cert és que les despeses del nou sistema les assumirem totes i tots, amb independència de si utilitzem la zona taronja o no", conclouen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.