ERC aposta per una residència d'estudiants i per recuperar el Riu Sec

 

 

 

 

Esquerra Republica de Catalunya (ERC) a Cerdanyola del Vallèsva presentar, el 2 de maig, el seu programa electoral per a les eleccions municipals del 26 de maig. Encapçalats per Helena Solà, els membres de la candidatura republicana van explicar les seves propostes en termes d'urbanisme, habitatge, mobilitat, educació, esport, economia, salut i igualtat. 

 

Recuperar el Riu Sec i unficar la ciutat

 

El regidor d'ERC a l'Ajuntament, Iñigo de Enterria, va explicar les propostes del partit en relació a l'urbanisme destacant la necessitat de lligar la ciutat esmenant "les dues esquerdes que té Cerdanyola": La carretera N-150 i el Riu Sec. Per una altra banda, Enterria va fer referència al Centre Direccional. ERC, qui va criticar la retirada de l'aprovació del nou planejament al Consell del Consorci per part de la Generalitat i el govern de Cerdanyola, va posar en dubte la necessitat de l'arribada de "12.000 nous veïns" als habitatges proposats pel Consorci per construir a la zona del Parc de l'Alba

 

En un altre àmbit, explicat pel president del partit a Cerdanyola, Albert Turon, ERC va posar el focus en la mobilitat. "Té sentit parlar de mobilitat perquè volem canviar la ciutat", senyalava Turon. A trets generals, els republicans destaquen la necessitat de millorar la connexió de la ciutat amb la UAB (a través d'una nova línia de bus i la T-UAB) i del repte d'aconseguir una "estació de renfe digna". 

 

Una residència d'estudiants al centre

 

 

Al voltant de l'àmbit de l'habitatge i l'atenció social, la número tres de la llista, Montse Nieto, va explicar una de les propostes concretes d'ERC: impulsar, de la mà de la UAB, una residència estudiantil al centre de la ciutat. Altres propostes van ser descentralitzar els serveis socials, revisar la xarxa de transport públic en termes de mobilitat reduïda i impulsar "pisos assistits per viure amb independència". 

 

Altres qüestions que estaran presents al programa electoral d'ERC són impulsar polítiques de juventut (com una oficina local jove), iniciar el procés per completar l'oferta d'equipaments esportius, apostar per un nou tanatori però sense el crematori i per la retirada de l'amiant de la ciutat.