ERC demana que el govern acordi amb l'oposició el model de recollida de residus

Una empresa contractada per l'AMB farà diferents propostes a l'Ajuntament de Cerdanyola en matèria de recollida de residus

El grup municipal d'Esquerra Republicana ha demanat en un comunicat que el govern local trobi consens amb l'oposició per escollir el model de recollida de residus de Cerdanyola del Vallès. ERC explica que el govern té voluntat de compartir amb l'oposició els estudis previs i proposen "una sessió oberta amb tots per analitzar les propostes que indiquen els informes de l'AMB i per tal que el model que s'apliqui sigui de consens a la ciutat".

En el seu comunicat, ERC explica que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha encarregat diversos estudis per conèixer com millorar la recollida selectiva als municipis metropolitans per assolir els objectius que determina la Unió Europea, en el sí del Programa Metropolità de Prevenció i Gestió de Residus Municipals 2019-2025 (PREMET25). L'estudi ha de presentar el millor sistema per incrementar la recollida selectiva als objectius indicats pel PREMET 25: un 55% al 2025.

Des del grup municipal lamenten la situació actual del sistema de recollida de residus a la ciutat. Asseguren que està "molt lluny dels objectius fixats, pel que fa a la recollida selectiva, així com per la pròrroga del contracte actual del servei que condiciona a mantenir-lo durant dos anys més". Esquerra recorda que han presentat mocions referents a la recollida de residus al ple municipal i que aquest les ha aprovat. "L'aprovació d'aquestes mocions per part del ple municipal ha recordat el consens ampli sobre la necessitat de canviar el model en la gestió de residus, que no fer-ho té un impacte negatiu sobre el medi ambient, però a més si no assolim el percentatge que fixa la UE comportarà multes en el futur i un encariment del servei del tractament de residus pel cànon de disposició i sanejament que haurem de pagar tots els cerdanyolencs i les cerdanyolenques", assenyalen.

A finals de setembre, l'AMB va licitar el contracte "Assistència tècnica per l'elaboració dels plans de millora i optimització de les recollides selectives per a diversos municipis metropolitans" que inclou 6 lots dividits per zones. ERC detallada que l'empresa contractada per cada lot ha de presentar les opcions per millorar la recollida selectiva a Cerdanyola, i l'Ajuntament en triarà una. "El lot 3 inclou l'estudi de Badia del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Santa Coloma de Gramenet per un import de 173.412,36€ i ha estat adjudicat a l'empresa LAVOLA 1981 S.A.U", detallen des d'ERC.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.