ERC demana al govern municipal que asseguri l’obertura de les piscines del Bosc Tancat

Esquerra alerta que un procés judicial de liquidació de l'empresa que gestiona el Bosc Tancat fa perillar la seva obertura

Esquerra Republicana de Cerdanyola del Vallès ha demanat al govern municipal que asseguri l'obertura de les piscines del Bosc Tancat davant possibles problemes amb l'empresa que gestiona l'espai. ERC assegura que s'ha obert la fase judicial de liquidació de l'empresa concessionària per haver incomplert el conveni del concurs, i que això fa perillar que aquest estiu s'obrin les piscines.

"Fa molts anys que ERC ha posat en relleu que calia reformular el contracte del Bosc Tancat i aconseguir un nou concessionari amb solvència econòmica, atès que l'actual empresa és en procés concursal des del 2013, afectant greument la prestació del servei de la zona esportiva i piscines", explica ERC en un comunicat. El maig del 2013 el ple de l'Ajuntament va aprovar, per unanimitat, una moció presentada pel Grup Municipal d'ERC per tal de millorar el control de les concessions de serveis públics municipals a empreses privades i evitar crisis com la del Bosc Tancat, "i així posar fi a la deixadesa de l'Ajuntament en el seguiment dels contractes signats".

La formació lamenta que aquella moció no es va complir i que, de les auditories anuals que s'havien de fer, només es va realitzar una el setembre del 2015 "amb uns resultats que ja anunciaven un tràgic final".

Esquerra assenyala que durant aquests anys, l'actual concessionari no ha realitzat totes les obres reclamades per l'ajuntament, no ha presentat el pla de viabilitat que li era exigible i se li ha hagut d'incautar la garantia definitiva del contracte. "En canvi ha interposat tot de recursos judicials contra l'ajuntament, l'últim en reclamació de més de 800.000 € d'indemnització, però sempre a principis d'estiu estava en la corda fluixa l'obertura de les piscines", destaquen.

Com a moviment més recent, Esquerra diu que, sense ser informats pel govern municipal del PSC, "el passat dia 15 de març de 2021 es va obrir la fase judicial de liquidació de l'empresa concessionària per haver incomplert el conveni del concurs, per la qual cosa perilla de nou que aquest estiu s'obrin les piscines".

Assenyalant la importància de l'obertura de les piscines per al jovent i les famílies en temps de COVID-19 i pels serveis com els casals d'estiu, cais i esplais, ERC ha fet un seguit de peticions al govern local. En primer lloc, demanen que "de forma immediata convoqui els grups municipals i se'ls ofereixi, amb la transparència deguda, que fins ara no ha existit, tota la informació concreta de la situació actual de la concessió". Per una altra banda, sol·liciten que el govern "asseguri l'obertura de les piscines aquest estiu, i es doni continuïtat a la zona esportiva".

Finalment, també demanen que "s'estudiï totes les possibilitats d'un nou contracte, tot renovant la concessió i l'establiment de serveis, per a fer del Bosc Tancat la zona esportiva i de lleure de qualitat que mereix Cerdanyola".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.