ERC demana que s'incorporin més efectius a la Policia Local

Esquerra Republicana reclama que l'Ajuntament redacti un Pla Local de Seguretat

La secció local d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès demana en un comunicat que l'Ajuntament redacti un Pla Local de Seguretat, i que reforci amb recursos i efectius el cos de la Policia Local. El partit considera que "cal disposar dels recursos personals i tecnològics necessaris per garantir la seguretat i la convivència a la ciutat".

Policia Local

ERC denuncia una "manca de recursos crònica" al cos de Policia Local, assenyalant que "actualment estan vacants una de cada quatre places de Policia Local". La formació recorda que anteriorment ja havien avisat de la necessitat de preveure noves convocatòries de davant la previsió de jubilacions. "Tampoc l'escala de comandament s'ha reforçat ni es disposa d'un pla de carrera que ofereixi incentius per promocionar, incloent la perspectiva de gènere", asseguren.

Valoren positivament les reformes en la comissaria actual, però lamenten que no s'hagi presentat el projecte d'un nou edifici per la prefectura. "La compra de nous vehicles, imprescindible per caducitat del contracte de leasing dels anteriors, no pot més que maquillar un abandó total d'aquest servei públic bàsic", afegeixen.

Pla de Seguretat

Esquerra proposa redactar un Pla Local de Seguretat pensant en les persones, treballat conjuntament amb el Departament d'Interior i la resta de partits del consistori que "avaluï les necessitats de Cerdanyola en seguretat pública i convivència, estableixi nous objectius i defineixi els passos a seguir per implementar-los".

Per a la formació republicana, el Pla hauria de tenir en compte els temes que generen més preocupació entre el veïnat de la ciutat, i assenyalen les infraccions de circulació de patinets, els horaris de tancaments, "l'ocupació abusiva i no permesa de la via pública, els sorolls o l'incompliment de normativa amb gossos especialment perillosos". També suggereixen crear un Consell Municipal de Seguretat amb participació ciutadana.

Addicionalment demanen tenir presents les situacions específiques de zones com Bellaterra o Montflorit, així com l'aplicació dels Plans de protecció civil municipals. Quant als agents cívics, ERC planteja dotar la secció del personal i formació necessària i que s'incloguin com a treballadors municipals, en comptes de "dependre de plans d'ocupació vinculats a percebre subvencions d'altres administracions".

En referència a la Policia Local, Esquerra demana "establir una previsió de convocatòries fins a completar la plantilla de Policia Local i dotar la seva estructura de comandament amb les corresponents partides per a les oposicions, formació, i dotació de material", i que es faci seguiment i avaluació per part de la Junta de Seguretat Local a través del Ple Municipal i d'un Consell Municipal de Seguretat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.