ERC demana obrir més aules d'estudi durant l'època d'exàmens

Esquerra Republicana presentarà una moció perquè s'obrin més espais d'estudi a la ciutat

El grup municipal d'Esquerra Republicana presentarà una moció, impulsada pel Jovent Republicà, que reclama al govern l'ampliació dels espais d'estudi a la ciutat, tant a la Biblioteca Central com als centres cívics. El partit considera que en l'actual època d'exàmens els estudiants han tingut dificultats per trobar espais per estudiar i han hagut d'anar a altres municipis.

En una roda de premsa, el dimecres 15 de juny, la portaveu del grup municipal, Helena Solà, va criticar que l'Ajuntament hagi habilitat "tard" l'horari nocturn de la Biblioteca Central i que no s'hagin obert aules als centres cívics. La Biblioteca va començar a obrir fins a la 01.00 h el dilluns 13 de juny.

El representant del Jovent Republicà a Cerdanyola, Andreu Gaya, va ampliar les demandes assegurant que les mancances de propostes per al jovent a la ciutat van més enllà dels espais d'estudi: "L'oci és pràcticament inexistent i hem d'anar a municipis del voltant, amb la dificultat afegida del transport". Gaya també va assenyalar les dificultats dels joves per trobar habitatge a Cerdanyola.

En el pròxim Ple Municipal, ERC presentarà una moció que demanarà al govern local que la Biblioteca Central s'obri de manera regulada i planificada les nits i caps de setmana entre el 30 de maig i l'1 de juliol. El regidor i candidat a les eleccions d'ERC, Albert Turon, va explicar que la proposta també planteja l'obertura de sales als centres cívics de barri en els mateixos horaris que la Biblioteca durant l'època d'exàmens.

Per una altra banda, insten l'Ajuntament a oferir l'ús ordinadors a aquelles persones que no en tinguin i a fer una enquesta d'avaluació entre els usuaris d'aquests espais "per millorar el servei". Turon va assenyalar que ERC aposta per fer aquests canvis per estar a l'altura de la distinció de 'Ciutat de la ciència i la innovació' i de la marca de ciutat 'Ciutat del coneixement'.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.