ERC demana que la ZEM Riu Sec fomenti l'esport femení i inclogui la diversitat funcional

La gestió de la ZEM Riu Sec tornaria al ple del mes de maig

El grup municipal d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès demana que el servei per a la Zona Esportiva Riu Sec -que inclou tennis i pàdel-, incorpori el foment de l'esport femení, així com la inclusió de la diversitat funcional. ERC ho explica en un comunicat emès després de la comissió informativa del govern amb la resta de partits.

"La ZEM Riu Sec encadena una història de despropòsits que no s'acaben en la nova licitació del servei proposada pel PSC", comença dient ERC. Des del partit cerdanyolenc consideren que la prioritat actual és posar en funcionament les pistes de pàdel i tennis existents amb una licitació que garanteixi la viabilitat del projecte.

En el marc de la comissió informativa celebrada el dijous 21 de maig, ERC ha demanat a la resta de grups municipals que es retirés la proposta d'expedient de contractació de la gestió i explotació de l'equipament que el govern local té previst presentar al ple del mes de maig. Esquerra explica que el motiu que defensaven per retirar-lo era incloure "en la valoració dels projectes esportius i d'explotació del servei clàusules socials que fomentin explícitament l'esport femení i així com la inclusió de les persones amb diversitat funcional". "El vot contrari de PSC, En Comú Podem, Ciutadans i Junts per Cerdanyola ha fet que la proposta vagi al ple ordinari del mes de maig del proper dijous menystenint la visió feminista i d'inclusió social que propugna Esquerra", diuen des d'ERC.

La formació critica que no s'hagin tingut en comptes les seves propostes i acusen el govern de no fer realitat les idees de feminisme i inclusió que defensa: "És fàcil fer declaracions apel·lant a conceptes com a ciutat feminista, inclusiva o del coneixement, però aquestes queden en una campanya d'imatge si el govern, amb el vistiplau d'En Comú Podem, no és capaç de fer realitat aquestes paraules mitjançant polítiques concretes que incloguin el foment i la presència de les dones i de les persones amb capacitats diverses en els serveis públics que gestiona l'ajuntament".

ERC recorda que, des de l'inici, ja es van mostrar en contra de l'establiment com a servei públic municipal "d'unes pistes de tennis i pàdel que no eren cap necessitat per a la ciutat, que no garantia que el Club de Tennis Cerdanyola abandonés l'ocupació a precari que fa d'espais municipals i quan la viabilitat econòmica del servei era molt dubtosa, com la realitat ens ha confirmat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.