ERC es congratula per l'aprovació dels plans de Protecció Civil locals

Esquerra Republicana celebra que el Ple Municipal aprovarà, previsiblement, el Document Únic de Protecció Civil Municipal

Esquerra Republicana celebra que el pròxim Ple Municipal aprovarà, previsiblement, el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), segons indica la formació. ERC es felicita per l'aprovació després que el plenari aprovés una moció a proposta seva per exigir l'actualització dels plans d'emergència.

Aprovar el DUPROCIM

El 25 de març del 2021 el ple municipal va aprovar, per majoria absoluta, una moció instada per ERC que demanava al govern municipal l'actualització dels plans de protecció civil i emergència preceptius. "A banda dels plans de seguretat habituals, cal tenir present que per Cerdanyola hi passa un gasoducte i un oleoducte, tenim instal·lacions de gas i transformadors elèctrics en boscos, urbanitzacions en zones forestals, i un 17% del nostre terme municipal és dins el Parc Natural de la serra de Collserola", destaquen des d'Esquerra. La moció exigia també realitzar l'anàlisi dels riscs sísmics, de nevades, de transport de viatgers per ferrocarril, de transport de mercaderies perilloses, de vent i radiològic per tal de disposar del Document únic de protecció municipal (DUPROCIM).

Respecte a l'aprovació de la moció fa més d'un any, ERC lamenta l'abstenció del partit al govern, el PSC, i d'En Comú Podem: "Una conducta que des d'ERC consideren del tot il·lògica ateses les necessitats de la ciutat, però la veuen com una pràctica habitual d'aquests dos partits quan les mocions impliquen acció política i de gestió de l'ajuntament, on s'argumenten tot d'excuses per no complir amb les seves obligacions".

En un comunicat, la formació destaca que durant aquest any, han insistit en la qüestió en els diferents plens i comissions informatives, i es congratula per l'oposició feta: "El grup municipal republicà assenyala l'aprovació del DUPROCIM com una bona pràctica d'oposició real i constructiva que practiquen i un exemple de la necessitat de fiscalitzar i controlar l'acció de govern i de l'impacte positiu que això té per la ciutat i pel conjunt de veïns i veïnes". En la mateixa línia, posen en valor la seva forma de fer oposició i es mostren crítics amb el posicionament d'altres partits "que han cedit els seus vots al PSC, en temes tan importants com els pressupostos municipals, inversions o les ordenances fiscals, i a canvi només han aconseguit els continus incompliments dels socialistes dels acords que havien arribat amb ells".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.