ERC, Guanyem i Junts donen 4.150€ en suport als presos polítics

La quantitat correspon a l'activitat institucional que els tres partits van demanar suspendre com a protesta davant la sentència del procés

 

Els regidors i regidores dels grups municipals d'Esquerra Republicana, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola han fet una donació de 4.150€ a les Caixes de Resistència, a Alerta Solidària i a l’Associació Catalana de Drets Civils. La quantitat correspon a l'activitat institucional que els tres partits van demanar suspendre com a protesta davant la sentència del procés. 

"Aquesta sentència suposa una vulneració de drets fonamentals, una retallada de drets i llibertats individuals i col·lectives i un retrocés democràtic", destaquen els tres partits en una nota de premsa. ERC, Guanyem i Junts recorden que després de fer-se pública la sentència, van fer la petició al govern municipal del PSC, d’anul·lar, tant la Comissió Especial de Comptes com el Ple Extraordinari de meses electorals, "entenent que Cerdanyola s’havia de sumar a l’aturada institucional de tres dies que es portava a terme a nivell de país". 

"La resposta del govern municipal del PSC va ser la de mantenir ambdues convocatòries ignorant la sol·licitud formulada per tres dels set grups que configuren el consistori", expliquen. Els regidors i regidores d'ERc, Guanyem i Junts van assistir a les convocatòries del govern local anunciant que donarien les seves retribucions a entitats de suport als presos. 

Aquesta setmana, els nou regidors i regidores d’Esquerra Republicana, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola han realitzat les aportacions a les Caixes de Resistència, a Alerta Solidària i a l’Associació Catalana pels Drets Civils sumant un total de 4.150€ "per ajudar als familiars dels presos i preses polítics, exiliats i exiliades polítiques i encausades del 23S".